„Partidul Democrat Liberal nu este cel care a adus criza în Romania, ci este partidul care a scos Românie din recesiune”, a spus Boc.

El a arătat că guvernul condus de el ar mai fi rămas sus în sondaje numai două -trei luni dacă ar fi continuat politica „iresponsabilă” de până în 2008, însă aceasta ar fi afectat capacitatea de a plăti salariile şi pensiile.

„Vă asigur că ţara se prăbuşea, iar PDL dispărea dacă ar fi continuat o astfel de politic”’, a spus Boc. Le a precizat că a preferat să aleagă alternativa mai grea, nepopulară, cu costuri politice pe termen scurt a reechilibrării financiare şi a reducerii deficitului bugetar.
„PDL a salvat ţara de la colaps financiar, a stabilizat economia”, a spus Boc, care consideră că, în continuare, este nevoie de realism şi optimism prudent.

„Măsurile pe care le-am luat au fost corecte, lăsăm în urmă trecutul de cădere economică, trecem pe creştere. Le mulţumesc românilor că au avut puterea să ne sprijine să trecem prin partea cea mai grea a ieşirii din criză, însă ieşirea din recesiune este doar prima parte”, a arătat Boc, arătând că abia din a doua parte a acestui an şi începutul lui 2012 se vor simţi în buzunarele oamenilor efectele ieşirii din recesiune.