Guvernul intenţionează să extintă programul programul de reînnoire a parcului auto şi în 2010, a declarat în acestă seară şeful Executivului, Emil Boc, în cadrul unei întrevederi cu directorul general al operaţiunilor Grupului Renault-Dacia, Patrick Pelata.

De asemenea, Boc a mai afirmat că îşi va asuma în Parlament răspunderea privind extinderea acestui program şi pentru persoane juridice.

“În acest context, primul-ministru a subliniat faptul că Guvernul îşi va asuma în Parlament răspunderea în ceea ce priveşte extinderea Programului Rabla şi pentru persoane juridice, în vederea stimulării industriei de profil şi înnoirii parcului auto. De asemenea, Executivul intenţionează să continue programul de reînnoire a parcului auto şi în 2010”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Mediului, care modifică modul de aplicare al programului „Rabla”, de la anul, dacă duceţi la Remat trei rable, veţi primi de trei ori valoarea actuală a primei de casare, iar suma, care se ridică la 11.400 de lei, va putea fi folosită ca avans pentru o maşină nouă.

DETALII:
Citeşte şi Noua primă de casare a rablei: 2.650 de euro