"Vom inaugura în această lună trei noi capacităţi de producţie în România, ale unor firme noi sau existente şi care îşi extind capacitatea de producţie. Sunt investiţii de ordinul zecilor de milioane de euro şi de ordinul câtorva sute de locuri de muncă în diverse locaţii din ţară", a declarat şeful Executivului, Emil Boc.

Premierul a adăugat că este convins că până la finele acestui an vor fi şi alte proiecte care îşi vor extinde capacitatea de producţie.

"Sunt şi alte firme interesate de a investi în România. Depinde de capacitatea Guvernului şi autorităţilor locale de a implementa aceste lucruri. Suntem în discuţii cu investitori, dar aş periclita investiţiile dacă aş pronunţa nume. Vom găsi investiţii care să vină la Cluj şi care să compenseze plecarea companiei finlandeze Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile, printr-un parteneriat al Guvernului cu autorităţile locale. Pot să vă asigur de asta", a spus Boc, citat de mediafax.ro.

Premierul României s-a declarat preocupat de reconversia profesională a angajaţilor de la Nokia care vor fi disponibilizaţi şi a spus că depinde de sindicate cum vor negocia acordarea plăţilor compensatorii.

"Să negocieze pentru că au bază legală pentru a beneficia de salarii compensatorii", le-a recomdant Boc salariaţilor Nokia de la Jucu şi liderilor sindicali care îi reprezintă pe aceştia.

Grupul finlandez Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucuîn cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.