Respingerea moţiunii de cenzură este un prilej de maximă responsabilitate, a declarat premierul Emil Boc, care a reafirmat că Guvernul a fost nevoit să ia o decizie nepopulară, dar singura prin care România poate ieşi din dificultatea în care se află.

El şi-a exprimat speranţa ca măsurile de austeritate să fie „cât mai temporare”.

Emil Boc a evitat să precizeze când ar putea opera o remaniere a Executivului, cerându-le jurnaliştilor răgaz pentru a-şi ‘continua activitatea guvernamentală’, după respingerea moţiunii de cenzură iniţiată de PSD+PC.

Întrebat de jurnalişti când are în vedere să remanieze actualul Cabinet, Boc a răspuns: „Daţi-mi răgazul să continui activitatea guvernamentală pe care o am de făcut”.

Preşedintele PDL a evitat să precizeze şi ce măsuri va lua conducerea partidului faţă de parlamentarii democrat-liberali care au votat moţiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură iniţiată de 120 de parlamentari PSD+PC nu a întrunit majoritatea voturilor senatorilor şi deputaţilor din această legislatură, fiind astfel respinsă, însă a primit 228 de opţiuni pentru şi 197 împotrivă. 

SURSA: Agerpres