Premierul Emil Boc se întâlneşte, astăzi, la Guvern, cu liderii sindicali, pentru o ultimă discuţie privind proiectul legii de salarizare unitară înainte ca Guvernul să decidă care dintre amendamentele primite vor fi incluse în document şi transmise Parlamentului, pentru asumarea răspunderii. La întâlnire participă şi reprezentanţii ministerelor implicate în elaborarea legii, potrivit Mediafax. Mai multe federaţii ale bugetarilor afiliate la confederaţii diferite au semnat
Premierul Emil Boc se întâlneşte, astăzi, la Guvern, cu liderii sindicali, pentru o ultimă discuţie privind proiectul legii de salarizare unitară înainte ca Guvernul să decidă care dintre amendamentele primite vor fi incluse în document şi transmise Parlamentului, pentru asumarea răspunderii.
La întâlnire participă şi reprezentanţii ministerelor implicate în elaborarea legii, potrivit Mediafax.
Mai multe federaţii ale bugetarilor afiliate la confederaţii diferite au semnat, joi, o alianţă, cerând Guvernului să nu-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare şi să renegocieze actul normativ, astfel încât toţi bugetarii să aibă salarii decente şi să se ţină cont de principiile asumate în urmă cu trei luni, când a început negocierea pe această lege.
Bugetarii, gata să picheteze sediului Parlamentului
Liderul FSLI, Aurel Cornea, a anunţat, joi, că bugetarii vor picheta sediului Parlamentului în 15 septembrie şi vor face o grevă generală de o zi, în 5 octombrie, refuzând apoi să se implice în organizarea alegerilor prezidenţiale, nemulţumiţi de forma proiectului legii unice de salarizare.
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Guvernul va continua discuţiile cu partenerii sociali privind legea de salarizare unitară, dar nu va renunţa la decizia de asumare a răspunderii pentru acest act normativ şi nici nu va amâna data stabilită pentru angajarea răspunderii.
El a amintit că, potrivit acordului cu FMI, proiectul legii de salarizare unitară trebuie adoptat până cel târziu la 31 octombrie şi a explicat că graficul de asumare a răspunderii a fost astfel stabilit încât să existe termenul necesar pentru depăşirea tuturor etapelor, precum o eventuală sesizare a Curţii Constituţionale.
Premierul a explicat totodată că o eventuală încetare a acordului cu FMI, rezultată din nerespectarea termenului de adoptare a legii, va avea efecte negative asupra economiei româneşti, inclusiv pe plan extern.
SURSA: Mediafax