”Relația noastră politică este importantă pentru că de modul cum ea funcționează depinde soarta a două milioane de români. Peste un milion lucrează în Italia și alte 800.000 de români lucrează în firme italiene”, a spus Boc.
La rândul său, premierul italian Silvio Berlusconi, a arătat că relațiile comerciale dintre cele două țări sunt substanțiale. ”Schimburile comerciale se ridică la peste zece miliarde euro, 16.000 de societăți italiene activează în România, unde lucreayă 100.000 de muncitori”, a spus Berlusconi.
El a apreciat că problemele din trecut legate de cetățenii români de pe teritoriul italian au fost ”depășite absolut în întregime”. ”Sunt 1,2-1,3 milioane de cetățeni români care lucrează în Italia și care sunt foarte apreciați, sunt bine văzute și care muncesc serios. Problemele și situația de acum doi ani au fost depășite absolut în întregime”, a precizat Berlusconi.
El și-a manifestat admirația pentru Executivul de la București, care a luată măsuri foarte dure și și-a exprimat speranța ca populația României ”să înțeleagă că au un premier foarte bun, care a înfăptuit reforme atât de dificile în interesul țării”.
Silvio Berlusconi a început, luni, o vizită în România, în timpul căreia va discuta cu omologul său român, Emil Boc, şi va fi primit, marţi, de preşedintele Traian Băsescu.