Solicitarea Guvernului este reintroducerea în Legea ANI a normativelor eliminate de Senat, a declarat marţi premierul Emil Boc, care a participă la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor care are pe ordinea de zi Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

“Aici avem nevoie de o singură declaraţie de avere, dar, evident, aceasta să armonizeze, să şteargă, pe româneşte spus, anumite date cu caracter personal ce ţin de domiciliu sau de adresa imobilului”, a afirmat primul ministru.

Premierul Emil Boc a sosit marţi la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, consacrată Legii Agenţiei Naţionale de Integritate. La şedinţă este prezent şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

“Am făcut acest demers legal şi procedural, pentru a rezolva o problemă scadentă a României, pentru a rezolva problema ANI. Este un demers pe care Guvernul îl susţine”, a precizat şeful Executivului.
Premierul Emil Boc a subliniat că este vorba despre interesul României.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a întrunit, marţi, pentru a discuta Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, urmată de un proiect de lege despre combaterea întârzierii la plată a obligaţiilor statului.

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară pe data de 16 august, urmând ca pe ordinea de zi să se afle proiectul legii privind Agenţia Naţională de Integritate, precum şi două proiecte de legi care în prezent se află la Comisia de buget.

Preşedintele Traian Băsescu a decis, pe 20 iulie, să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a discuta legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, dar şi alte două proiecte.