Boeing ia în calcul vânzarea de active
Boeing ia în calcul vânzarea de active. Săptămâna trecută, producătorul de avioane a ajuns la un acord pentru vânzarea unei mici unități de apărare care produce echipamente de supraveghere destinate armatei SUA, conform surselor citate de ziar.
Boeing ia în calcul vânzarea de active. De-a lungul acestui an, compania a traversat o serie de crize, începând cu 5 ianuarie, când un panou de ușă s-a desprins în zbor de pe un avion 737 MAX. De atunci, CEO-ul companiei a demisionat, producția a fost redusă, iar autoritățile de reglementare au început o investigație asupra culturii de siguranță a companiei. În plus, în septembrie, 33.000 de muncitori sindicalizați au intrat în grevă, notează Wall Street Journal.
WSJ a raportat că, în cadrul întâlnirilor recente privind performanțele financiare, noul CEO, Kelly Ortberg, a solicitat șefilor de divizii să evidențieze valoarea fiecărei unități pentru companie.
Consiliul de administrație al Boeing s-a reunit recent pentru a discuta despre pașii următori pentru companie, unde directorii au avut discuții cu liderii diviziilor și au analizat rapoartele pentru a evalua starea fiecărei unități.
Boeing a refuzat să comenteze aceste informații.
Muncitorii sindicalizați ai companiei sunt așteptați să voteze miercuri asupra unei noi propuneri de contract, care include o creștere salarială de 35% pe o perioadă de patru ani.
Greva a dus la oprirea producției celui mai bine vândut avion al companiei, 737 MAX, precum și a modelelor 767 și 777, exercitând o presiune suplimentară asupra finanțelor deja afectate ale Boeing.
La începutul acestei luni, compania a anunțat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă 10% din personalul său global, și se așteaptă să înregistreze pierderi de 5 miliarde de dolari.
Angajații Boeing vor vota un nou acord salarial
Mecanicii greviști de la Boeing vor vota miercuri asupra unei noi propuneri de contract de muncă, care prevede o creștere salarială de 35% pe parcursul a patru ani. Aceasta ar putea încheia o grevă costisitoare de cinci săptămâni, conform informațiilor oferite de companie și de sindicat, transmite Reuters.
Aproximativ 33.000 de muncitori sindicalizați ai Boeing de pe Coasta de Vest, majoritatea din statul Washington, sunt în grevă din 13 septembrie. Oprirea activității a dus la suspendarea producției pentru avioanele 737 MAX, 767 și 777, amplificând presiunea asupra finanțelor deja fragile ale companiei.
Ultima ofertă include un bonus de ratificare a acordului în valoare de 7.000 de dolari, un plan de stimulente reinstaurat și contribuții suplimentare la planurile de pensii 401(k) ale lucrătorilor. Aceasta include o contribuție unică de 5.000 de dolari, precum și până la 12% în contribuții din partea angajatorului, conform declarațiilor organizației Local 751 a Asociației Internaționale a Mecanicilor și Lucrătorilor Aerospațiali.
Sâmbătă, Boeing a transmis că „așteaptă cu nerăbdare ca angajații să voteze asupra propunerii negociate.” Nu există însă nicio garanție că muncitorii vor aproba oferta, având în vedere că aceștia au respins categoric o primă propunere.