Această decizie, care afectează diverse departamente ale companiei, marchează un moment critic în eforturile Boeing de a-și redresa situația financiară și de a ajusta producția pentru a se alinia cu noile sale priorități.

Boeing va începe notificarea angajaților afectați de planul de reducere a forței de muncă

Pe lângă provocările financiare, Boeing se confruntă și cu dificultăți de producție, care au fost accentuate recent de greva celor 33.000 de angajați din vestul Statelor Unite. Această grevă, ce a durat mai bine de o lună, a afectat semnificativ liniile de producție și a stopat fabricarea majorității avioanelor comerciale. Compania încearcă acum să recupereze pierderile și să stabilizeze producția modelului 737 MAX, una dintre cele mai afectate linii în urma grevei.

Boeing a specificat că angajații din SUA care primesc notificările de concediere în această săptămână vor rămâne pe statul de plată până în ianuarie, pentru a respecta cerințele federale care impun un preaviz de 60 de zile înainte de încheierea unui contract de muncă. Compania a subliniat că, în această perioadă, angajații afectați vor primi sprijin pentru tranziție și suport în vederea găsirii unor noi oportunități, conform Reuters.

Boeing 787-10
SURSA FOTO: Dreamstime

Această ajustare a forței de muncă este necesară pentru a răspunde „realității financiare”

Într-un comunicat, Boeing a afirmat că această ajustare a forței de muncă este necesară pentru a răspunde „realității financiare” a companiei, subliniind totodată angajamentul său de a sprijini angajații în acest proces dificil.

Noile măsuri au fost introduse sub conducerea lui Kelly Ortberg, noul CEO al Boeing, care se confruntă cu presiuni uriașe pentru a repune compania pe drumul cel bun după o serie de dificultăți operaționale și financiare. Ortberg are în plan revigorarea producției modelului 737 MAX, un avion esențial în portofoliul Boeing, care a fost puternic afectat de întreruperile din ultimele luni.

Pe fondul acestui val de concedieri, Boeing are acum provocarea de a-și reconfigura strategiile și de a se adapta la schimbările de pe piață. Pe lângă reducerea costurilor, compania va trebui să recâștige încrederea clienților și a piețelor prin îmbunătățirea eficienței și stabilizarea producției. Reducerea de 10% a forței de muncă sugerează o recalibrare profundă a operațiunilor sale, o decizie care va influența în mod direct capacitatea companiei de a rămâne competitivă.