Compania spaniolă Bogaris, cu activităţi în sectorul imobiliar, energie şi agricultură, a raportat pentru anul trecut un profit net de 26,6 mil. euro la nivel internaţional, potrivit unui comunicat al firmei.

Veniturile obţinute plasează capitalul propriu al companiei la nivelul de 248,3 mil. euro. Bogaris a investit până în prezent, în toate segmentele de activitate, suma de 477 mil. euro, iar pentru următorii cinci ani are în plan proiecte de 1,79 mld. euro.

Divizia imobiliară locală a Bogaris a lansat un parc comercial la Alexandria (foto), în urma unei investiţii de 4 mil. euro. Proiectul, în suprafaţă de 6.000 mp, a fost închiriat în proporţie de 50%.

La nivel internaţional compania a inaugurat anul trecut cinci proiecte noi care au necesitat o investiţie totală de 38 mil. euro şi estimează că va încasa 3 mil. euro din închiriere. Planul companiei prevede începerea construcţiei la şase noi complexe comerciale, în Spania şi Portugalia, care vor suporta investiţii de 129 mil. euro. Acestea vor ridica portofoliul companiei la 1,3 mil. mp.

Investiţii în energie verde

Divizia Energie şi Mediu a demarat la nivel local dezvoltarea a două proiecte eoliene, cu un total de 120 de megawati. Puterea totală instalată a tuturor proiectelor dezvoltate şi în curs de desfăşurare în acest sector se ridică la 833 MW.

Divizia Agroindustrial a decis concentrarea afacerilor pe producţia de ulei de măsline motiv pentru care compania a vândut cele 2.500 de hectare de teren agricol pe care le deţinea în România.