Bijuteriile și ornamentele din aur, argint, cupru și pietre prețioase au arătat că era de cel mai înalt rang.
Au existat două piramide la Huaca Rajada, la fel cum s-a constat ulterior într-un sit Moche, descoperit la El Brujo.
În 2006, la Huaca El Brujo (Locul Sacru al Vrăjitorului) de pe coasta de nord a statului Peru, a fost descoperită o altă mumie, dar de data aceasta era vorba de o femeie.
Doamna din Cao, așa cum a fost numită, murise în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, probabil din cauza unei complicații la naștere.
O a doua tânără, probabil un sacrificiu, era înmormântată cu ea.
Cele două piramide principale, Huaca del Sol și Huaca de la Luna de la El Brujo, au fost cândva centrul sărbătorilor sociale și religioase ale culturii pre-inca Moche.
Când arheologii peruvieni au început să descopere aspect ale vieții populației Moche descrise pe pereții mormântului, au fost convinși că imaginile sunt reprezentări metaforice ale evenimentelor cosmice.
Anterior, se credea că societatea era condusă de bărbați, după descoperirea Domnului din Sipán.
Cu toate acestea, un ritual descris pe peretele mormântului prezintă indivizi legați, învinși, goi, care mărșăluiesc către platforma superioară a marii piramide unde le este tăiat gâtul, ca sacrificiu pentru o zeitate supremă.
În mod uimitor, un mare pahar de argint, marca unui conducător în societatea Moche, este folosit pentru a colecta sângele și apoi sângele este consumat de preoteasa-regină.
Nu numai bogăția artefactelor, ci și armele găsite alături de mumia feminină, indică faptul că ar fi putut fi o conducătoare.
Ceea ce a făcut-o pe Doamna din Cao și mai remarcabilă au fost tatuajele ei.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric