În România eşti cu adevărat bogat atunci când intri în "Top 300 Capital" al celor mai avuţi români, consideră Gheorghe Ialomiţianu, ministrul finanţelor publice. El a declarat, într-un interviu acordat EVZ, că "persoanele care au averi foarte mari şi vor fi prezente în Topul 300 reprezintă grupul ţintă al ANAF" pentru controlul averilor.

A mai precizat că o maşină foarte scumpă achiziţionată în 2011, o casă construită în acest an şi, în general, orice cheltuială reprezintă bază de impozitare după metodele indirecte de control, aprobate de guvern la finele anului trecut. Altfel spus, dacă o persoană cumpără, în 2011, un obiect de lux cu bani pentru care nu poate aduce acte justificative, va plăti un impozit de 16% din costul acelui bun. Chiar dacă noile metode pot fi aplicate de Fisc doar de la 1 ianuarie 2011, nu poate fi vorba de o amnistie fiscală, susţine ministrul Ialomiţianu.
Asta deoarece "toate persoanele care nu au declarat veniturile sunt supuse verificării", indiferent de anul în care le-au dobândit, singura deosebire fiind că, din 2011, autorităţile au instrumente mult mai eficiente, argumentează el.

Citește mai multe pe evz.ro