Studiul, citat de CNBC, care a fost realizat pe oameni care au averi de minim 25 mil. dolari, arată că 62% dintre aceştia vor investi în acţiuni în anul ce urmează. Doar 38% vor face investiţii în mijloace fixe, 19% vor cumpăra certificate de trezorerie iar 26% vor să investească în fonduri de hedging. Ar trebui să fie o veste bună pentru bursele americane, de vreme ce procentul celor 1% de americani bogaţi deţin mai mult de jumătate din acţiunile individuale de pe piaţa americană. Respondenţii studiului deţin în medie fiecare acţiuni în valoare de 7 mil. dolari.

Bogaţii vor investi în acţiuni chiar dacă nu sunt optimişti, nici măcar moderat, cu privire la revenirea economică. Mai puţin de jumătate (42%) spun că economia a depăşit greul şi că îşi va reveni în următoarele şase luni. Cele mai mari îngrijorări sunt pentru ei „securitatea şi bunăstarea ţării”, urmate de „situaţia politică” pe fondul alegerilor prezidenţiale din acest sfârşit de an.  Abia apoi vine economia, urmată de taxe şi de piaţa de capital.

Şi totuşi de vor investi bogaţii în acţiuni dacă sunt pesimişti cu privire la economie? George Walper, preşedintele Spectrem, spune că analiştii n-au întrebat şi câţi bani vor investi în acţiuni, ci doar dacă vor să investească. Însă un răspuns plauzibil ar putea fi câştigul adus de acţiuni. Obligaţiunile şi pieţele forex sunt blocate în acest moment. Ca o caracteristică generală, super-bogaţii sunt foarte agresivi atunci când vine vorba despre câştigurile lor, 62% declarând că doresc să câştige în urma investiţiilor peste 9%, un procent care este plauzibil în cazul investiţiilor bursiere.