Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent pe dialogul politic şi implementarea proiectelor de cooperare convenite cu ocazia celei de-a doua sesiuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian, desfăşurată în februarie 2014, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
S-a discutat și despre începerea, în ultima decadă a lunii aprilie 2015, a primului proiect de cooperare prevăzut în cadrul Planului de acţiune pentru aplicarea Protocolului de cooperare bilaterală în domeniul agriculturii. De asemenea, ministrul român a arătat că sprijină organizarea, cât mai curând posibil a primei reuniuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri Români şi Palestinieni şi a primului forum economic româno-palestinian, ca un prim pas pe calea dezvoltării relaţiilor comerciale şi economice bilaterale. Au fost discutate şi proiectele de asistenţă a României în domeniul consular. De asemenea, partea română a subliniat şi necesitatea dezvoltării cooperării bilaterale la nivel parlamentar, se arată în comunicat.
Interlocutorii au avut şi un schimb de vederi asupra problematicii regionale aflate pe agenda comunităţii internaţionale, în special asupra conflictului israeliano-palestinian şi a perspectivelor procesului de pace, dar şi a situaţiei din Siria în contextul acţiunilor grupării teroriste auto-intitulate ”Statul Islamic”. În acest context, Bogdan Aurescu și-a exprimat îngrijorare pentru situaţia refugiaţilor palestinieni din tabăra de la Yarmouk, din Siria, omologul palestinian prezentând situaţia de pe teren.