De asemenea, Chirieac a precizat că va cere daune morale de 640.000 de dolari şi daune materiale jurnalistului Liviu Avram, care a publicat un articol ‘conţinând acuzaţii nefondate’ la adresa sa.

‘Documentele sunt falsuri. Pentru faptul că spune că am primit bani de la Ericsson şi că am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgenţă 112, îi fac o nouă acţiune în instanţă. Avocaţii mei de la firma Chiuariu şi Asociaţii se ocupă de acest lucru’, a precizat Bogdan Chirieac.

‘Vom cere şi daune materiale pentru că în urma aşa-ziselor dezvăluiri făcute de Sima, clientul societăţii noastre de avocatură a pierdut un contract important în domeniul privat. În plus, depunem plângere penală la Parchet pentru toate înscrisurile false care au fost făcute publice’, a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatură Chiuariu şi Asociaţii.

LA începutul acestei luni, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anunţat că l-a sancţionat pe Cristian Sima cu 50.000 lei, iar societatea de investiţii financiare WBS România a primit o amendă de 40.907 lei şi i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare în urma unor încălcări grave ale prevederilor legale specifice pieţei de capital.

Brokerul Cristian Sima a declarat în octombrie, la Realitatea TV, că a plecat din ţară de frică şi nu cu banii clienţilor săi, pe care i-a pierdut chiar pe bursă.