Bogdan Glăvan: Guvernul se pregătește să reintroducă masca obligatorie în aer liber. Noaptea minții

”Jurnaliștii care până recent erau foarte pretențioși cu guvernul și cereau studii de impact pentru orice măsură politică, au renunțat să ceară așa ceva când vine vorba de pandemie și de portul măștii.”, notează Bogdan Glăvan în cea mai recentă postare de rețeaua de socializare.

Profesorul universitar de economie adaugă că ”acum, că guvernul se pregătește să reintroducă masca obligatorie în aer liber (bezna minții), nimeni nu zice nimic. Nimeni nu întreabă nimic. Nimeni nu cere vreun studiu.”

”În mod normal, orice măsură trebuie însoțită de o evaluare. Suntem după 2 ani de pandemie, nu ar fi cazul să cerem o evaluare a măsurilor întreprinse? Nu, vedeți bine.
Nu ar trebui să întrebăm: „Coane, cu cât contribuie masca pe stradă la reducerea incidenței?” Nu. Dar masca în general? Nici atât.
Se pare că este o mare dovadă de înțelepciune să tăcem ca proștii și să dăm pe goarnă mai departe toate indicațiile prețioase ale guvernului. Acesta a fost rolul presei sub Ceaușescu, acesta pare că e din nou sub Ciucă.”

”Așa face toată lumea”

Bogdan Glăvan a mai notat că ”eventual, singurul răspuns pe care îl primim dacă ridicăm aceste întrebări este: „Așa face toată lumea”. Normal, de la niște plagiatori și de la niște incompetenți nu ai ce alt răspuns să primești. Dar care toată lumea mai exact?”

”În America unele state s-au dezis de politica măștii. Biden a spus în primăvară că cine nu pune în aplicare doctrina oficială dă dovadă de „gândire de Neanderthal”.

În Germania s-a impus foarte strict portul măștii, în Suedia mai puțin. E vreo diferență între Germania și Suedia? Da dar nu în favoarea Germaniei.

În Germania, Bavaria a obligat lumea la măști N95. Nu s-a produs nici o diferență în dinamica pandemiei în Bavaria comparativ cu restul Germaniei.

În vară, Anglia a renunțat la măști, Scoția nu. S-a întâmplat ceva sensibil diferit în Scoția față de Anglia? Nu.”, mai scrie acesta.

”Despre studii științifice am vorbit, voi mai vorbi. Înainte de pandemie OMS nu considera că masca reprezintă un instrument de combatere a virozelor; studiile nu o demonstrau. Fauci însuși râdea când era întrebat dacă masca ajută la combaterea infecțiilor. Nici după 2 ani de pandemie nu au fost produse studii de înaltă calitate, randomized controlled, care să arate că s-ar fi schimbat ceva. Dar ceva s-a schimbat, totuși. Ce? Doctrina oficială. De către cine. De către socialiștii aflați la putere, în America, la Bruxelles… Pionii de la Palatul Victoria doar repetă ceea ce, săracii, nici nu înțeleg.”