Bogdan Glăvan: Numărul oamenilor vaccinați și fără comorbidități care au decedat este mai mare decât numărul total al tinerilor care au decedat

Bogdan Glăvan își începe mesajul prin a preciza că nu se aștepta ca distribuția deceselor pe grupe de vârstă să rămână stabilă, subliniind că se aștepta ca numărul persoanelor tinere care își pierd viața din cauza coronavirusului să crească.

„De la începutul valului 4 până în prezent distribuția deceselor pe grupe de vârstă a rămas remarcabil de stabilă. Mărturisesc că nu prea mă așteptam să văd asta. Am crezut că, odată cu aglomerarea spitalelor și reducerea inevitabilă a calității actului medical, ponderea persoanelor tinere care cad victime acestei infecții să crească. Nu a fost cazul.”, notează acesta.

Profesorul de economie scoate în evidență că presa pune mai mult accent pe decesele în rândul tinerilor, cu toate că numărul persoanelor tinere care au murit din cauza coronavirusului este mult mai mic față de cel al persoanelor în vârstă.

„Așa că, în ciuda „Știrilor de la ora 5″ care prezintă din când în când cazurile unor persoane tinere, 20-29 ani, fără comorbidități, care mor, ele reprezintă excepțiile care confirmă regula. Regula despre care nu vorbește aproape nimeni: vasta majoritate a persoanelor decedate sunt în vârstă. Cine a vizionat reportajul Recorder din spitale a putut observa asta din plin.”, mai spune acesta.

Numărul tinerilor care s-au stins din viață este mult mai mic

În continuarea mesajului său, fostul consilier al lui Ludovic Orban face o comparație, explicând că „din 29 august, de când Grupul de Comunicare Strategică prezintă și decesele pacienților vaccinați, la care nu s-au raportat comorbidități, s-au acumulat 70 de astfel de decese.”

„Numărul este mai mare decât al tuturor deceselor în grupa 0-29 ani. Repet, numărul oamenilor vaccinați și fără comorbidități care au decedat este mai mare decât numărul total al tinerilor care au decedat.”, este de părere Bogdan Glăvan.

Acesta a continuat prin a preciza că riscul de deces printre cei tineri este extrem de mic. Bogdan Glăvan mai scrie că riscul de deces în rândul celor tineri este chiar mai mic decât la persoanele de peste 40 de ani care s-au vaccinat.

„Acest lucru cred că ilustrează foarte bine riscul foarte mic de deces în cazul tinerilor. Acest risc este chiar mai mic decât în cazul persoanelor de peste 40-50 de ani care sunt vaccinate. Statisticile internaționale spun același lucru.”, a notat acesta.