El a declarat, vineri, presei, că la Bochum, de unde fabrica Nokia a fost relocată la Jucu, au fost acordate de la 60 de salarii minime în sus.

”Cartel Alfa a furnizat sindicaliştilor de la Nokia datele sintetice ale acordului pactului social din Germania cu datele economice şi implicaţiile economice privind închiderea fabricii din Bochum. Sunt discuţii legate de acompaniamentul social, pentru că ideea de a pleca angajaţii de la Nokia cu trei salarii compensatorii mi se pare o glumă bună, legată de efortul şi sacrificiile făcute. Cele mai slabe compensaţii acordate la Bochum au fost la nivelul – în echivalent, nu valoric – a minim 60 de salarii minime ale landului şi s-au ridicat între 80.000 şi 220.000 de euro de persoană. Asta înseamnă că angajaţii de la Jucu ar trebui să primească de la Nokia între 60 de salarii minime pe economie până la 240 de salarii pe angajat, în funcţie de situaţia familială, vechimea în fabrică, numărul de ani munciţi”, a precizat Bogdan Hossu.

El a mai spus că sindicaliştii vor încerca să convingă conducerea Nokia ca în următoarele trei luni să ateste oficial profesiunile din cadrul fabricii de la Jucu, astfel încât angajaţii să poată pleca cu un act care să le ateste calificările.

Compania finlandeză Nokia a anunţat, joi, închiderea fabricii de telefoane de la Jucu, decizie în urma căreia vor fi disponibilizaţi 2.200 de angajaţi.