Bogdan Ivan, la Paris AI Action Summit: „România va fi parte din această schimbare”
Ministrul Economiei, Digitalizării și Turismului, Bogdan Ivan, a participat la Paris AI Action Summit, unde s-au discutat direcțiile viitoare ale inteligenței artificiale și impactul acesteia asupra economiei globale.
La eveniment au fost prezenți lideri politici și reprezentanți ai marilor companii de tehnologie.
„Alături de liderii globali am dezbătut la Paris AI Action Summit modul în care tehnologia AI va modela viitorul umanității: JD Vance, vicepreședintele SUA, președintele Emmanuel Macron, Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, bunul meu prieten Stéphane Sejourné, vicepreședinte pentru industrie al UE, António Guterres, secretarul general al ONU, Sundar Pichai, CEO Google, Sam Altman, CEO al OpenAI”, a transmis Bogdan Ivan într-o postare pe Facebook.
Rolul României în viitorul AI
Ministrul a subliniat importanța prezenței României în cadrul deciziilor internaționale legate de inteligența artificială.
„Scopul meu e ca România să fie la masa deciziilor în materie de AI și în tehnologiile care vor modela viitorul lumii”, a afirmat Bogdan Ivan.
Oficialul român a evidențiat potențialul țării în domeniul digitalizării și necesitatea de a valorifica noile oportunități.
„Opiniile sunt diverse, iar vocea României este puternică! În toate discuțiile pe care le-am avut, un lucru este sigur: cea de-a patra revoluție industrială va fi un salt uriaș pentru omenire. Și România va fi parte din această schimbare”, a declarat ministrul Economiei.
Summitul de la Paris a reunit lideri mondiali și reprezentanți ai principalelor companii din tehnologie pentru a stabili strategii privind dezvoltarea și reglementarea inteligenței artificiale.
Bogdan Ivan a reprezentat România și la reuniunea ministerială a Parteneriatului Global asupra Inteligenţei Artificiale (GPAI) de la Paris, la invitaţia Republicii Franceze, gazda din acest an a evenimentului, alături de Serbia şi Slovacia.
La reuniunea din 9 februarie au participat miniştri ai celor 44 de state membre ale GPAI, miniştri din statele membre OCDE şi UE, respectiv din 20 de state invitate de Franţa, precum şi reprezentanţi ai organismelor internaţionale: Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, Organizaţia Naţiunilor Unite, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, Uniunea Africană, Organizaţia Internaţională a Muncii.