Decizie pentru românii care intră pe internet. Este total interzis în România. Statul șterge tot

internet

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Joi, pe 30 mai, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că mii de materiale audio-video, care ar fi putut afecta integritatea alegerilor din 9 iunie, au fost eliminate de pe platformele de social-media.

Materiale de tip „fake”, eliminate de pe rețelele de socializare

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a întreprins măsuri decisive pentru a se asigura că integritatea alegerilor din 9 iunie nu va fi afectată de materiale de tip „fake” postate pe rețelele de socializare.

El a declarat că au fost eliminate peste 3.500 de astfel de elemente de pe platformele de socializare, în urma raportărilor prin intermediul platformei „No fake”.

„În momentul de faţă, după cum ştiţi foarte bine, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a creat un mecanism inovativ la nivel european şi anume platforma ‘No Fake’.

Oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari care gestionează astfel de conţinut potenţialul de conţinut înşelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât şi în perspectiva unui conţinut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să-i înşele cu o anumită investiţie sau cu un anumit medicament minune”, a spus acesta.

Bogdan Ivan (SURSA FOTO: Facebook, Bogdan Ivan)

Oficialul a subliniat că peste jumătate dintre materialele cu caracter electoral, raportate pe rețelele de socializare, au fost eliminate de pe platformele respective.

El a declarat că în platforma creată de ei au fost înregistrate până în acel moment 45.000 de accesări, din care s-au înregistrat 836 de raportări.

A adăugat că peste 50% dintre acestea, care au fost subiectul campaniei electorale, au fost deja eliminate din platforme ca și conținut, iar peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acel moment.

Dosarele de pensie, digitalizate în proporție de peste 99%

Tot joi, Bogdan Ivan a anunțat că dosarele de pensie s-au digitalizat în proporție de peste 99%. Colaborează cu specialiști ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale într-un format hibrid de mai bine de nouă luni.

Tot ceea ce ține de hub-ul de servicii al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, inclusiv Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și DGASPC-urile, se află într-o formă extrem de avansată.

În prezent, date referitoare la pensii pot fi consultate pe site-ul oficial al Ministerului Muncii și Protecției Sociale într-un format beta, care este încă în faza de testare.

După finalizarea operaționalizării întregului sistem al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, acesta va fi conectat la aplicația unică a statului român, care este în curs de dezvoltare. Mai multe puteți citi aici.