Acesta a subliniat că rezultatele financiare ale companiei sunt reale, datorate tocmai faptului că Oltchim nu mai are contracte cu firme căpuşă. Declaraţiile vin ca răspuns la afirmaţiile omului de afaceri Ştefan Vuza, care a depus ofertă pentru achiziţionarea combinatului şi care a declarat, de curând, că Oltchim are un profit nu tocmai real şi contracte cu firme căpuşă. „Cred că domnul Vuza nu cunoaşte compania pentru care a depus ofertă de cumpărare. Nu numai că Oltchim are un profit real pentru care se plătesc trimestrial taxe şi impozite, dar compania a realizat, din surse proprii, chiar de curând, investiţii de 11 milioane de euro pentru a pune la punct două electrolizoare pentru electroliză cu membrane”, a declarat Bogdan Stănescu. „Insolvenţa nu permite căpuşe şi corupţie decât dacă toţi cei implicaţi, respectiv,â judecătorul, creditorii, administratorii sunt corupţi. Dacă aceasta este insinuarea domnului Vuza cred că este foarte grav şi extrem de uşor de demontat”, a mai spus Bogdan Stănescu.
Combinatul Oltchim va fi privatizat în câteva luni, după ce creditorii, statul şi Comisia Europeană vor decide care ofertă este câştigătoare.
Cele opt oferte depuse până la termenul limită au venit de la Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza), IPP, Louisiana Chemical (SUA), GFR Group (Gruia Stoica, care a făcut o ofertă pentru vagoanele deţinute de Oltchim), Aiotech, Dynamic SG Galaţi (care a mai cumpărat active de la Oltchim în 2013) şi BNS Group.
A noua ofertă fost depusă de către fondul de investiţii White Tiger, cu capitaluri americane şi britanice, cu circa 20 de minute după termenul limită.