Bolojan: Cheltuielile mari de funcţionare îţi omoară investiţiile
Bolojan consideră că este necesară o analiză inițială simplificată în instituțiile centrale, ministere și alte autorități, pentru a evalua corectitudinea alocării posturilor, justificarea salariilor și implicarea angajaților în activitatea lor. De asemenea, subliniază importanța verificării prezenței la locul de muncă, menționând că astfel de situații problematice există.
Liberalul a precizat că a aplicat acest principiu și la Senat, nu ca un exercițiu de imagine, ci din convingerea că astfel de măsuri sunt esențiale pentru o administrație eficientă.
„Cred că este nevoie, ca în țara noastră, în autorități centrale, în instituții, ministere, peste tot, trebuie făcută o analiză simplistă, într-o primă fază, care să îți arate în ce măsură oamenii sunt stabiliți în mod corect, dacă salariile pe care le câștigă sunt meritate, dacă fac ceva, dacă vin la serviciu, pentru că se întâmplă și astfel de situații. Și asta am încercat să fac și la Senat. De ce? Pentru că asta pentru mine, o credință, nu fac lucrurile astea din imagine, eu asta am făcut.”, a spus liderul PNL.
El a subliniat că, de fiecare dată când a ocupat o funcție publică, fie la Primăria Oradea, fie la Consiliul Județean, experiența sa în sectorul privat l-a ajutat să înțeleagă un principiu esențial: costurile ridicate de funcționare afectează negativ investițiile. Din acest motiv, consideră că, pentru a demonstra cetățenilor că administrația lucrează cu adevărat în folosul lor, este necesară o gestionare eficientă a resurselor.
România are două probleme majore
Din perspectiva sa, România se confruntă cu două provocări majore: menținerea echilibrelor bugetar-economice, care depind în mare măsură de măsurile guvernamentale, și asigurarea stabilității politice, influențată atât de soliditatea majorității parlamentare, cât și de rolul președintelui. În contextul războiului din Ucraina, generat de invazia Rusiei, consideră că România are nevoie de stabilitate pentru a traversa această perioadă dificilă.
„Dacă nu nu ne reducem aceste cheltuieli, pe de o parte, nu ne creștem veniturile, pe de altă parte și nu încercăm să generăm o creștere economică prin absorbția de bani europeni, care să fie duși în investiție ca să creștem economia, nu vom fi în situația în care să așteptăm în anii următori vești bune. (…) Deci, a opri risipă a banilor publici este pur și simplu o necesitate. Nu e o chestiune de politică, nu e o chestiune de stânga sau de dreapta.”, a precizat Ilie Bolojan.
Crin Antonescu este candidatul care va menține direcția bună a României
România va trebui să își stabilească direcții strategice clare pentru a deveni țara pe care cetățenii și-o doresc, o națiune puternică, capabilă să spere la un viitor mai bun. Pentru a atinge acest obiectiv, este esențial să se evite haosul și instabilitatea. În acest context, Crin Antonescu este văzut drept candidatul care poate asigura continuitatea unei direcții benefice pentru România.
„Am credința că are șanse mari să câștige alegerile și să avem într-adevăr șansa unei unei resetări, unui nou început, în așa fel încât lucrurile pe care nu le-am făcut bine în acești ani să le putem corecta și România să fie o țară de încredere, o țară respectată, o țară unde lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună economic și unde tinerii hotărăsc să își facă un rost în viață.”, a conchis acesta.