Bombă pe scena politică! Apare un nou partid. Au bătut palma deja (SURSE)

parlament concediile medicale

SURSA FOTO: INQUAM Photos, George Călin

Este bomba zilei pe scena politică. Apare un nou partid. Liderii au bătut palma deja și urmează să facă totul public. După ce au ratat alegerile locale, cele două formațiuni s-au decis să facă front comun.

Bobă pe scena politică. După ce au obținut rezultate foarte slabe la alegerile locale, două partide au decis să fuzioneze cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor parlamentare.

Bombă pe scena politică

În încercarea de a intra în Parlament, ALDE și ProRomânia fac orice. Au decis acum să fuzioneze și să formeze un singur partid chiar înaintea alegerilor parlamentare. Conducerile celor două partide au avut deja ședințe separate, iar, de la ora 17,00, preşedinţii celor două formaţiuni, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta, vor susţine o conferinţă de presă comună.

Cei doi lideri urmează să anunțe o fuziune între Pro România și ALDE, susțin surse politice, urmând ca membrii ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pe listele Pro România, anunță digi24.ro.

Conducerea ALDE se reunește în şedinţele Biroului Politic Executiv, Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente. Şedinţele vor avea loc în format de videoconferinţă.

Mai mult, Biroul Executiv al PRO România se reuneşte în şedinţă începând cu ora 15,00, la sediul central al partidului. La ora 17,00, va avea loc o conferinţă de presă susţinută de preşedinţii celor două formaţiuni, la sediul PRO România.

Potrivit calendarului electoral pentru alegerile parlamentare, cele două partide nu mai pot forma alianțe, pentru că a expirat termenul de înregistrare a alianțelor la Biroul Electoral Central, iar o candidatură în alianță mărește pragul electoral. Ambele partide au avut rezultate proaste la alegerile locale.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu iau în calcul o fuziune. La alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu își asigură un loc în Parlament, în condițiile în care formațiunea sa politică a obținut sub 3% la alegerile locale. Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%.

Sursa foto INQUAM / George Calin