Bombă totală în justiția din România! Decizia luată de judecători chiar astăzi, 27 ianuarie

Ion Iliescu

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Noi informații din dosarul Revoluției! Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a luat deciza în dosarul în care sunt vizați Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rusu. Ce au decis magistrații?

Vineri, 27 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a invocat din oficiu necompetența instanței care judecă dosarul Revoluției, cu mențiunea că Ion liescu nu mai este cercetat pentru înaltă trădare, ci doar pentru crime împotriva umanității, a transmis avocatul Adrian Cuculiș.

Răsturnare de situație în dosarul Revoluției

„Rechizitoriul neclar și bâjbâiala judiciară vor duce cel mai sigur către o declinare de competență și evident alte termene lungi. Ca o notă personală, simplul fapt de a muta de la o instanță la alta dosarul revoluției din punct de vedere al volumului imenes este o operațiune dificilă. PS: O parte dintre cei pe care i-am reprezentat deja au decedat și actualmente familiile lor sunt în proces.”, mai declarat avocatul.

Amintim că fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Revoluţiei, pentru crime împotriva umanităţii.

Revoluția Română din 1989, din perspectiva CIA

Mai multe rapoarte secrete declasificate în ultimii cinci ani și postate într-o arhivă aflată pe pagina de internet a CIA prezintă Revoluția Română din 1989 într-o altă lumină.

Potrivit unui astfel de raport, redactat pe 28 decembrie 1989, agenții americani prezenți pe teritoriul țării noastre observau o schimbare „de fațadă” a regimului politic, în care luptătorii anticomuniști fuseseră complet ignorați iar noul guvern era preocupat să satisfacă „setea de sânge” a publicului.

Trebuie menționat că termenul de „revoluție” nu a fost folosit nicăieri în cuprinsul rapoartelor CIA despre evenimentele din decembrie 1989. Termenul preferat a fost cel de „protest”, potrivit informațiilor publicate pe site-ul cia.gov și preluate de fanatik.

„Marți, noul guvern a plasat forțele de ordine internă și cele de grăniceri în subordinea ministrului Apărării și a dat un nou ultimatum trupelor de Securitate să se predea. Guvernul a făcut apel către civili să predea armele primite pentru a-l învinge pe Nicolae Ceaușescu. Aproape o jumătate din oamenii Securității din Timișoara, adică în jur de 200, au fost uciși, capturați sau au scăpat.

Noul guvern caută un mod de operare pentru trupele de ordine internă să meargă în țară și să pună capăt amenințării unor contraatacuri.

În unele cazuri, probabil se va oferi amnistierea, în schimbul predării fără luptă. În acest timp, se vor iniția acțiuni militare agresive, pentru a satisface setea de sânge a populației.”, este scris în raportul publicat pe site-ul CIA.