Vladimir Putin este distrus! Noi sancțiuni împotriva liderului de la Kremlin
Vladimir Putin se află printre rușii care vor fi interziși în Canada, după ce un proiect de lege a fost depus în senatul național în acest sens. Proiectul de lege prevede ca pe lângă liderul de la Kremlin să fie vizați aproape o mie de membri ai guvernului rus și din armata rusă.
Această decizie vine pe fondul intensificării sancțiunilor deja existente introduse din cauza invaziei pornite la data de 24 februarie.
„Interzicerea intrării în țara noastră a asociaților apropiați și a principalilor susținători ai regimului lui Putin, inclusiv a celor responsabili de această agresiune neprovocată, este una dintre multele modalități prin care tragem Rusia la răspundere pentru crimele sale”, a declarat ministrul pentru Siguranță Publică, Marco Mendicino, într-o declarație.
Canada a impus o serie de sancțiuni împotriva Rusiei, alături de alți aliați occidentali, de când Rusia a început ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina, în februarie.
Canada a fost sancționată de Rusia
Canada a sancționat sectorul rusesc al apărării și sute de persoane și entități, trimițând în același timp arme în Ucraina. La începutul acestei luni, în timpul unei călătorii la Kiev, premierul Justin Trudeau a promis mai multe arme și echipamente, scrie Reuters.
Ca răspuns la sancțiuni, Rusia le-a interzis lui Trudeau, ministrului de finanțe Chrystia Freeland și altor aproape 600 de canadieni să intre în țară.
Canada nu poate interzice intrarea persoanelor vizate de sancțiuni fără a modifica așa-numita Lege privind imigrația și protecția refugiaților (IRPA), a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.
„Odată intrate în vigoare, aceste modificări ale IRPA se vor aplica tuturor cetățenilor străini care fac obiectul unor sancțiuni din partea Canadei, precum și tuturor membrilor de familie care îi însoțesc”, se arată într-un comunicat.
Elveția a ridicat o parte din sancțiunile impuse oligarhilor ruși
Guvernul din Elveția a raportat joi că valoarea activelor înghețate rusești a scăzut la 6,3 miliarde de franci elvețieni. Scăderea vine după ce, de la începutul lunii aprilie, guvernul elvețian a eliberat active de aproximativ 3,4 miliarde de franci, care erau blocate provizoriu, și a înghețat altele în valoare de 2,2 miliarde de franci.
Cifra a marcat o scădere față de fondurile de aproximativ 7,5 miliarde de franci elvețieni pe care guvernul a raportat că au fost înghețate la 7 aprilie. Oficialul guvernamental Erwin Bollinger a precizat că fondurile nou înghețate – 2,2 miliarde de franci – au fost mai puține decât cele care au fost eliberate.
“Nu putem îngheța fonduri dacă nu avem suficiente motive”, a declarat, un oficial de rang înalt din cadrul agenției Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), care supraveghează sancțiunile.