Producatorul de echipamente pentru transporturi Bombardier a castigat o comanda suplimentara a Metrorex SA, prin care va furniza la sfarsitul anului 2007 sase trenuri marca Movia (36 de vagoane in total), informeaza un comunicat al Bombardier. Valoarea contractului se ridica la 33 milioane de euro, iar finantarea comenzii este impartita intre Metrorex si Banca Europeana pentru Investitii (BEI).Potrivit directorului general Metrorex, Liviu Soava, achizitionarea celor sase trenuri reprezinta un acord de imprumut cu BEI, in care 50% din suma o asigura Guvernul Romaniei si 50% BEI. Serviciile de livrare a trenurilor vor fi asigurate de compania Bombardier Transportation Suedia urmand ca la sosirea lor in Romania, sa fie asamblate de catre Electroputere Craiova, partenerul Bombardier din Romania.

“Consideram aceasta noua comanda drept o recunoastere a muncii noastre si suntem incantati sa continuam buna noastra cooperare cu Metrorex. Aceasta noua comanda pentru trenuri de metrou Movia consolideaza implicarea noastra in Bucuresti si releva totodata angajamentul nostru fata de Romania” spune Stéphane Rambaud-Measson, presedintele Divizei de Metrouri si Cai Ferate Bombardier.

Bombardier are contracte cu Metrorex din 1999, livrand pe parcursul a opt ani un numar total de 260 de vagoane. Compania canadiana este producator de solutii de transport, de la aeronave regionale si avioane de afaceri pana la echipamente pentru transportul feroviar. Potrivit propriilor date statistice, Bombardier a livrat de la infiintare aproximativ 97.000 de vagoane si locomotive, totalizand in 2006 o cifra de afaceri 14,7 miliarde de dolari.

Sursa: Capital 25 Ianuarie 2007