Locuitorii oraşului american Columbus, statul Ohio, vor avea în curând o sută de noi motive pentru a se vaccina anti-COVID-19, transmite, duminică, DPA. Consiliul municipal din Columbus urmează să voteze luni o măsură ce prevede oferirea unui stimulent de 100 de dolari persoanelor care se vaccinează împotriva noului coronavirus, informează ziarul The Columbus Dispatch.

100 de dolari, bonus la vaccinare

Deşi nu există restricţii de eligibilitate a veniturilor, doar 2.750 de persoane pot obţine cei 100 de dolari – 50 de dolari pentru fiecare dintre cele două doze de vaccin de la Pfizer sau Moderna administrate – deoarece există doar 275.000 de dolari disponibili pentru a fi oferiţi, conform mass-media.

Cei care participă la program şi primesc vaccinul monodoză Johnson & Johnson vor primi pe loc 100 de dolari, a declarat Elizabeth Brown, preşedintele Consiliului municipal.

În cadrul programului administrat de Columbus Urban League, locuitorii vor putea să se înregistreze pe un site imediat ce măsura primeşte undă verde din partea Consiliului municipal, a afirmat Brown.

Doar 43% dintre locuitorii oraşului au fost vaccinaţi până lunea trecută, a spus oficialul, care a menţionat că membrii consiliului „se concentrează asupra acestui aspect ca fiind o chestiune de sănătate publică şi nu o recompensă pentru un lucru care trebuia făcut”.

În unele dintre cele mai sărace cartiere ale oraşului rata de vaccinare era sub 25%, a declarat Brown pentru The Columbus Dispatch, precizând că accesul la sănătate ar putea reprezenta un factor pentru rata scăzută a vaccinărilor.

Varianta Delta a coronavirusului a explodat în SUA

Varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă acum mai mult de 6% din toate infectările din SUA, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC). În plus, această variantă extrem de transmisibilă poate fi responsabilă pentru mai bine de 18% din cazurile înregistrate în alte state occidentale.

În unele zone ale Angliei, este responsabilă pentru mai mult de 60% din infecții. „Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple în Statele Unite”, a afirmat dr. Anthony Fauci. El a avertizat că varianta Delta poate fi asociată cu o boală mai severă și un risc mai mare de spitalizare.

Vestea bună este că vaccinurile demonstrează că pot proteja împotriva variantei Delta. Conform unui nou studiu realizat de Public Health England, două doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost eficiente în procent de 88% împotriva bolii simptomatice a variantei Delta, comparativ cu 93% eficacitate în cazul variantei Alpha.

Sursă foto: Dreamstime