Boris Johnson este de părere că Marea Britanie trebuie să atragă persoane talentate

Boris Johson, premierul Marii Britanii, a declarat marți că țara trebuie să atragă persoane talentate din întrega lume, după ce o comisie consultativă privind migraţia a raportat un deficit de lucrători în anumite meserii.

„Rămân extrem de deschis ideii ca această ţară să fie o lumină călăuzitoare pentru geniile ştiinţifice care vor să vină aici, persoanele talentate care vin şi îşi fac vieţile aici. Este foarte important şi vom continua să facem asta”, le-a spus el jurnaliştilor.

„Însă, evident, vrem de asemenea să avem control asupra sistemului nostru de imigraţie. Şi, mai presus de orice, vrem să ne asigurăm că persoanele care cresc în această ţară primesc oportunităţile şi competenţele de care au nevoie”, a adăugat Boris Johnson.

Boris a lansat un apel al Adunarea Generală a ONU

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a lansat la Adunarea Generală a ONU un apel la unitate împotriva unor viitoare pandemii şi a insistat pe necesitatea de a fi înţeles modul în care s-a propagat noul coronavirus, transmite AFP.

Într-un moment în care lumea se apropie de un milion de victime ale COVID-19, „există un imperativ moral pentru omenire să fie onestă şi să înţeleagă cum pandemia a început şi s-a putut propaga”, a declarat Johnson într-un mesaj înregistrat către Adunarea Generală a ONU, desfăşurată în format virtual.

Nu este vorba despre a arăta cu degetul un anumit stat sau guvern, „ci despre a şti” pentru a preveni pandemii în viitor, a spus Boris Johnson, care a trecut el însuşi printr-o experienţă dură cu COVID-19.

În discursul său, Johnson a subliniat rolul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care desfăşoară o astfel de anchetă, şi a anunţat o majorare cu 30% a contribuţiei Marii Britanii la OMS pe viitorii patru ani, în sumă de 340 milioane de lire.

„Dacă nu ne unim pentru a ne îndrepta puterea de foc împotriva inamicului nostru comun, toată lumea va pierde”, a subliniat Johnson, afirmând că va folosi preşedinţia britanică a G7 de anul viitor pentru „a aduna lumea după COVID”.