Întrucât lucrările de construcţie la fabrica Bosch din Cluj vor fi finalizate în a doua jumătate a anului 2013, compania a demarat procesul angajărilor, având nevoie de ingineri cu diferite specializări şi personal din domeniul economic şi administrativ.

Posturile libere sunt afişate pe site-ul companiei, dar şi pe alte două site-uri specializate în recrutare – bestjobs.ro şi ejobs.ro.

"Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important, urmând ca aici să se construiască atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto. Bosch acordă o mare importanţă pregătirii angajaţilor săi, iar posturile pe care dorim să le ocupăm presupun perioade diferite de adaptare şi training. Întrucât poziţia de inginer necesită o perioadă de acomodare şi de training mai îndelungată, vom începe căutările pentru aceste poziţii. Într-o primă fază, căutăm ingineri atât pentru centrul de cercetare şi dezvoltare de la Cluj, cât şi ingineri pentru unitatea de producţie, aceştia urmând să fie trimişi pentru şcolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franţa sau Ungaria", a declarat Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentanta grupului Bosch în România.

La începutul lunii mai, Grupul Bosch a demarat lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj, destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto.

Până la sfârşitul anului viitor, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, atât în domeniul producţiei şi cercetării, cât şi în cel administrativ. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.

Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi. Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei oraşe: Bucureşti, Blaj şi Timişoara. În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, dar şi prin BSH Electrocasnice (din 1999). Din 2005, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Din 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch. La începutul anului 2012, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România a ajuns la circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor financiare, în anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajaţi au generat vânzări de 51,5 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2011 peste 4,2 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile.