În anul fiscal 2011, Bosch a crescut peste aşteptări, în ciuda unei economii globale mai slabe. Vânzările companiei au crescut cu 9%, atingând 51,5 miliarde de euro. Numărul de angajaţi la nivel global a crescut cu 19.000, ajungând la 302.500 la 1 ianuarie 2012. Cea mai mare creştere a avut loc în Europa, companiei alăturându-i-se 9.800 de angajaţi.

În 2011, Bosch şi-a consolidat poziţia pe piaţa în toate cele trei sectoare de afaceri. Cel mai mare sector de afaceri, Tehnologia auto, a generat anul trecut vânzări de 30,4 miliarde de euro, crescând aşadar cu 8,2% faţă de anul precedent. Sectorul de afaceri Tehnologie industrială a înregistrat cea mai puternică creştere, de 21 %, până la o valoare de 8 miliarde de euro. Sectorul de afaceri Bunuri de larg consum şi echipamente pentru construcţii a generat o cifră de vânzări de 13,1 miliarde de euro în 2011, înregistrând o creştere de 4,4%. Bosch s-a bucurat de succes în special datorită electrocasnicelor noi, cu consum redus de energie, şi sculelor electrice inovatoare. Divizia de Sisteme de securitate a crescut la nivel global, în special datorită sistemelor de supraveghere video, segment care a înregistrat cele mai rapide creşteri din întreaga industrie.

În Europa, cifra de vânzări a companiei Bosch a crescut cu 9,6%, la 30,4 miliarde de euro. Acest lucru se datorează în special rezultatelor excelente înregistrate în Germania, unde cifra de vânzări a crescut cu 11 %, la 12 miliarde de euro. În 2011, Bosch a investit aproximativ 2,1 miliarde de euro în Europa, dintre care 1,2 miliarde de euro în Germania. Europa de Est reprezintă un alt centru de interes pentru activităţile de investiţii: în România, de exemplu, compania îşi extinde uzina din Blaj. În Ungaria, Bosch creşte numărul de ingineri angajaţi la 700. În Serbia, Bosch îşi consolidează, de asemenea, poziţia pe piaţă prin lansarea producţiei de ştergătoare de parbriz, o mutare planificată pentru anul 2013.
 
În 2012, investiţiile grupului Bosch vor rămâne la un nivel ridicat: Bosch va cheltui din nou peste 4 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare, iar cheltuielile cu investiţiile în mijloace fixe vor depăşi din nou 3 miliarde de euro. Până la sfârşitul lui 2012, se estimează că 43.000 de cercetători şi dezvoltatori vor lucra pentru Bosch, cu aproximativ 4.500 mai multi decât la începutul anului.