Compania din Gerlingen a anunțat luni că va investi, de asemenea, o sumă de trei cifre în milioane în lansarea pe piață, în următorii ani, a așa-numitei pile de combustibil cu oxid solid.

Această celulă de combustibil la temperatură înaltă este considerată un posibil element care, în viitor, va sta la baza producției de energie durabilă, utilizată, de exemplu, pentru aprovizionarea cu energie descentralizată a orașelor, fabricilor, centrelor de date sau stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice.

Bosch lucrează la acest proiect de mult timp alături de compania britanică Ceres Power, care este responsabilă în principal pentru latura tehnologică. Cele două companii și-au unit forțele în august 2018. Începând cu anul trecut, Bosch deține aproximativ 18% din compania producătoare de celule de combustibil, notează publicația germană Handelsblatt.

Un asemenea sistem ar trebui să poată genera 200 de megawați pe an

Bosch a subliniat că un astfel de sistem de celule de combustibil ar trebui să poată genera anual circa 200 de megawați de energie. Dacă acest lucru va reuși, locuințele a aproximativ 400.000 de persoane ar putea fi alimentate cu energie electrică, a detaliat compania.

Grupul intenționează să localizeze producția în serie în locațiile sale din orașele germane Bamberg, Wernau și Homburg, iar activitatea de dezvoltare în Stuttgart-Feuerbach și Renningen.

În această zonă, Bosch se așteaptă la o piață în creștere și are 250 de angajați, cifră ce reprezintă o parte foarte mică în comparație cu numărul total de angajați de aproximativ 400.000. Grupul continuă totuși să câștige majoritatea banilor din sfera auto.

Într-o celulă de combustibil, un element – de obicei hidrogen – reacționează cu oxigenul, eliberând energie electrică.

Principiul a fost prezentat în mod repetat ca o posibilă soluție a viitorului pentru autovehicule, dar până acum nu a prins cu adevărat. Cu toate acestea, compania Bosch sfidează criza, pentru că CEO-ul Volkmar Denner promite profit.