Presedintele bosniac Haris Silajdzic a lansat un apel investitorilor sa se grabeasca spre tara sa, deoarece „resursele sunt putine, iar peste trei-patru ani se vor scumpi”. Declaratia a fost facuta cu ocazia vizitei sale in Turcia, in cadrul unei intalniri cu oameni de afaceri locali interesati de tara sa. Printre domeniile in care se poate investi cu succes in Bosnia-Hertegovina se numara energia, industria lemnului, turismul si comercializarea de electronice.

Milan Lovric, presedintele camerei de comert turco-bosniace a declarat ca valoarea investitiilor straine in tara sa de origine a rescut alert in ultimii ani. Astfel, de la 564 de milioane euro in 2006, in anul precedent acestea au fost de 1,6 miliarde euro. „Avem o tara mica, dar cu un potential economic mare”, si-a facut reclama Lovric. Concret, in 2006 PIB-ul federatiei a fost de 9,78 miliarde euro, iar de atunci se afla pe un trend de crestere de circa 5,5-6% pe an.

Potrivit legii bosniace a investitiilor straine, strainii au avantajul scutirii de taxe vamale pentru importul de aparatura de lucru, dreptul de a detine conturi bancare pe perioada nelimitata, aceleasi drepturi de proprietate precum cetatenii bosniaci. In plus, moneda locala, marca bosniaca, are curs fix cu euro, fiind exact in situatia Bulgariei. Detalii suplimentare despre investitii in Bosnia gasiti pe site-ul Agentiei de Promovare a Investitiilor Straine in Bosnia si Hertegovina, la adresa https://www.fipa.gov.ba/.