Brânza care a fost retrasă din magazine! NU trebuie consumată sub nicio formă

branza

SURSA FOTO: Dreamstime

Brânza „Der scharfe Maxx” a fost retrasă de pe rafturile magazinelor din Germania din cauza unei posibile contaminări cu bacteria Listeria.

Brânza „Der scharfe Maxx” a fost retrasă de pe rafturile magazinelor

Din cauza unei posibile contaminări cu bacteria Listeria, fabrica de brânzeturi Studer a retras de pe rafturile magazinelor o gamă de brânzeturi mature ca măsură de precauție, existând riscul ca bacteria respectivă să se răspândească rapid. Mai exact, au fost retrase brânzeturile: Alter Schweizer, Bergjuwel, Bio Alter Schweizer, Bio Bodenseekäse, Bio Der sharfe Maxx, Bio Die zarte Klara, Bio Familienkäse, Bio Sternenkäse, Bio Wellenkaese, Bodenseekäse (convențional), Edle Maxx 365, Freche Maxx, Sharfe Maxx, Die zaarte Klara, Familienkäse (convențional), Füürtüfel, Käsermeister, Landchas, Le Baron, Meister-Chäs, Raclette carre, Rahmkase, Rapsodie, Reibkase, Seemerzler, Sternenkäse, Wellenkaese blând, Wellenkaese mittel, Cadou Wellenkaese și William-Tell.

Au fost detectate bacterii în loturile de brânză „Der scharfe Maxx” 0334518, 0334520, 0336322 cu data de expirare 11 octombrie 2023. Atenție! Brânza „Der scharfe Maxx” este distribuită în magazinele alimentare Kaufland din Germania. Brânza „Der scharfe Maxx” a fost retrasă de pe rafturile magazinelor din Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg, Hesse, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Schleswig-Holstein și Turingia.

SURSA FOTO: der scharfe Maxx

Despre bacteria Listeria

Listerioza este o infecție cauzată de bacteria Listeria, numită dupa Joseph Lister, chirurg și pionier al chirurgiei antiseptice. Există zece specii distincte de Listeria, însă varianta care afectează cel mai frecvent oamenii este „Listeria monocytogenes”. Listerioza este o infecție cauzată de bacteria mobilă gram-pozitivp Listeria monocytogenes. Listerioza este relativ rară și apare, în principal, la nou-născuți, la pacienții vârstnici și la pacienții imunocompromiși.

Listerioza este un tip de intoxicație alimentară cauzată de consumul de alimente contaminate cu bacterii Listeria. Listerioza nu este contagioasă și nu se transmite de la o persoană la alta, cu excepția femeilor gravide, care o pot transmite fătului.

Infecția cu Listeria este o infecție bacteriană transmisă prin produse alimentare contaminate, care poate fi foarte gravă în cazul femeilor însărcinate, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și persoanelor cu sistem imunitar slăbit. Listerioza este cel mai frecvent cauzată de consumul de carne gătită insuficient și de produse lactate nepasteurizate. Oamenii sănătoși rareori se îmbolnăvesc de listerioză, dar boala poate fi fatală pentru feți, nou-născuți și persoanele cu sistem imunitar slăbit.