Alertă alimentară în magazine! Specialiștii au descoperit că acest tip de brânza feta ar avea E. coli. Aceasta a fost retrasă din magazine. Nu trebuie să o consumați dacă ați cumpărat-o deja!
Brânză feta cu E. coli
Ar fi vorba despre marca „Meandros” de la Norma cu produsul „Feta original Greek”, care este comercializat de Trienon GmbH. Produsul cu reducere nu trebuie consumat, spun specialiștii. Bacteria a fost descoperită într-o probă aleatorie. Persoanele care au cumpărat acest produs, îl pot returna la magazin și primesc banii înapoi.
Ce este și cum se manifestă E. coli
Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care trăieste în mod normal in intestinele oamenilor si animalelor. Cele mai multe tipuri de bacterii E. coli sunt inofensive, însa exista tulpini de E.coli care pot provoca infecții intestinale sau urinare grave.
Majoritatea infectiilor intestinale apar din cauza ingerarii alimentelor sau apei contaminate. Chiar daca formele de E. coli trăiesc deja in tractul intestinal, ingerarea bacteriei E. coli din afara corpului poate provoca o infecție intestinala severă.
O toxiinfecție alimentară se manifestă prezentând următoarele simptome: greata, varsaturi, diaree apoasa, diaree cu sange, pete roșii pe corp, dureri abdominale și febră.
E.Coli în apa mării de pe litoralul românesc
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța a venit cu informații de ultim moment despre situația din Marea Neagră, după o alertă care a vizat prezența bacteriei E.Coli.
Reacția DSP Constanța a venit după ce au apărut informații în spațiul public despre prezența bacteriei E.Coli în Marea Neagră. Cea mai mare concentrație a acestei bacterii, despre care medicii spun că poate provoca infecţii intestinale, a fost depistată în Eforie Nord.
Ar fi fost vorba despre o concentrație de peste 7.600, conform informațiilor publicate de Radio România Constanța.
De asemenea, probele recoltate din mare pe data de 12 iulie şi analizate de către specialiştii DSP Constanţa au arătat valori ridicate în apa mării din Eforie Nord, zona Belona, pentru bacteria Escherichia coli.
Potrivit sursei menționate, era vorba despre valori de 1305 la 100 de ml. Specialiștii au explicat că o valoare de 250 reprezintă o calitate excelentă a apei de îmbăiere.
Totodată, specialiștii de la DSP au oferit și vești bune. Potrivit acestora, situația actuală reprezintă un episod pasager. Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, a declarat că, în ciuda valorilor foarte mari, nu este necesar să fie luate măsuri speciale.