Brânza pe care nu trebuie să o cumperi din supermarket

Brânza, un aliment obișnuit în coșul nostru de cumpărături, este considerată o sursă importantă de proteină și calciu.

Cu toate acestea, experții avertizează că există riscuri ascunse atunci când cumpărăm brânza direct de pe rafturile supermarketurilor.

Unul dintre aspectele evidențiate este modul în care brânza este ambalată.

Brânza pe care trebuie să o eviți

Brânza brie sau burrata vândută în ambalaj de plastic poate să-și piardă din proprietăți și din gust. Aceste tipuri de brânză, care ar trebui să aducă beneficii sănătății oaselor și să contribuie la reglarea funcțiilor biologice, pot să nu mai ofere aceste avantaje atunci când sunt achiziționate în acest mod.

Brânza feta ambalată tot în plastic este, de asemenea, menționată ca fiind toxică în această formă. Experții recomandă achiziționarea brânzei feta proaspătă, preferabilă din lapte de capră sau de oaie, direct de la producători, pentru a evita riscurile asociate cu ambalajul plastic.

Brânza aromată, precum cheddar, poate genera efecte adverse din cauza fermentației la care este supusă. Recomandarea este să se aleagă brânze cu un gust subtil, evitând cele cu arome intense.

branza
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Brânza rasă trebuie și ea evitată

Un alt aspect subliniat este evitarea brânzei rasă din supermarket, deoarece aceasta poate conține o cantitate mare de bacterii. Experții sugerează răzuirea brânzei acasă pe o răzătoare, pentru a avea control asupra calității.

Brânza de vaci este considerată cea mai sănătoasă opțiune, consumată proaspătă și neambalată. Aceasta conține o varietate de proteine de cazeină, aminoacizi, carbohidrați, calciu și fosfor.

În concluzie, pentru a ne păstra sănătatea, experții recomandă atenție la modul de ambalare al brânzei, alegerea brânzei proaspete și evitarea celor procesate sau ambalate în plastic. Consumul responsabil al acestui aliment poate contribui la menținerea greutății, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și oferirea de beneficii asupra sănătății în general.

Ce se întâmplă în organism atunci când mâncăm brânză de vaci?

În afara conținutului său bogat de calciu, vitaminele B și magneziu, brânza de vaci reprezintă o opțiune sănătoasă. Obținută prin coagularea cu acid, această brânză oferă o porție care acoperă 59% din aportul zilnic recomandat de vitamina B12.

Datorită conținutului său redus de grăsimi și bogat în proteine, brânza de vaci este ușor de digerat și poate fi o excelentă sursă de fibre, calciu și vitamina B12. Comparativ cu alte tipuri de brânzeturi, cum ar fi ricotta, brânza de vaci conține mai puține grăsimi și sodiu.