Dintre cele 19 bănci înscrise în programul „Prima casă”, patru nu au depus niciun dosar în timp ce primele trei deţin, împreună, 75% din valoarea garanţiilor acordate de către Fondul de Garantare, primul loc fiind ocupat de BRD, cu credite aprobate în valoare de 65 milioane euro.

„Valoarea solicitărilor de garantare primite de Fondul de Garantare până la data de 14.09.2009 reprezintă 12,5% din plafonul garanţiilor care este în valoare de un miliard de euro”, a declarat directorul executiv al Fondului de Garantare, Vasile Coman.

Potrivit acestuia, 52% din valoarea solicitărilor de garantare a fost acordată BRD, ceea ce echivalează cu 65 milioane de euro din plafonul de 171 milioane euro care i-a fost repartizat.

Pe locul al doilea se situează BCR, cu 22,26%, ceea ce echivalează cu 27,825 milioane euro din plafonul de 308 milioane euro.

Al treilea loc al topului este ocupat de către Banca Transilvania, cu un procent de 10%, respectiv 12,5 milioane euro din cele 17 milioane alocate.

Procentual, Banca Transilvania este pe primul loc ca raport între valoarea solicitărilor de garantare depuse şi plafonul acordat, astfel încât oficialii băncii iau în calcul să solicite o majorare a acestui plafon.