BRD a inceput distributia de unitati ale fondurilor de investitii off-shore SGAM Fund prin unitatea BRD Dorobanti din Bucuresti si prin unitatile BRD din Iasi, Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov, informeaza un comunicat al bancii. Distribuirea unitatilor de fond se va extinde in timpul acestui an si in restul retelei BRD-Groupe Société Générale. 

Valoarea minima a unei investitii este de 5.000 de euro sau echivalent, pentru fiecare noua investitie si pentru fiecare categorie de active, iar sub-fondurile sunt accesibile atat clientilor persoane fizice, cat si clientilor persoane juridice. 

BRD – Groupe Société Générale comercializeaza 11 sub-fonduri din totalul de 61 sub-fonduri SGAM Fund, prin intermediul carora investitorii din Romania au acces la pietele internationale. Sub-fondurile propun portofolii variate de active si abordeaza strategii adaptate diverselor zone geografice, sectoare economice si niveluri de capitalizare.  

SGAM Fund este o societate de investitii cu capital variabil (SICAV), constituita in Luxemburg si administrata de Société Générale Asset Management Paris. 

Capitalul investit este gestionat de Societe Generale Asset Management, una dintre primele 20 de societati de administrare de active pe plan mondial, cu peste 350 de miliarde de euro sub administrare. Societe Generale Asset Management este filiala de administrare de active a Grupului Société Générale, cea de-a sasea mare banca din zona euro.

 

Sursa: Capital 24 Aprilie 2007