Breaking News: Au luat foc munţii în judeţul Vâlcea!

incendiu pompieri

SURSA FOTO: Dreamstime

Pompierii de la ISU Vâlcea au fost chemaţi de urgenţă să stingă flăcările într-o zona destul de greu accesibilă. Cum se intervine în prezent la faţa locului?

Un nou incendiu în România! Acesta pune probleme foarte mari pompierilor datorită locaţiei.

Au luat foc munţii în judeţul Vâlcea!

Luni seara, un incendiu de proporţii a izbucnit în judeţul Vâlcea, în Munții Căpățânii, Vârful Folea. Pompierii au fost alertaţi prin sistemul unic de urgenţă 112 şi au intervenit cât se poate de repede la incendiul de fond forestier.

Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu trei autospeciale de stingere, au anunţat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea.

La incendiu se află și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Olănești, dar și nouă membri ai obști private, transmite dcnews.ro.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ patru hectare, indică primele evaluări ale personalului silvic din zonă, potrivit ISU Vâlcea. Incendiul se manifestă în pepinieră de brad/pădure tânără, la intersecția dintre Malaia și Băile Olănești. Se lucrează pentru localizare în limitele existente.

Pentru stingerea incendiului, pompierii acţionează cu mijloace de primă intervenție (bătătoare, lopeţi, mături), autospecialele de stingere neavând acces până la locul propriu-zis al incendiului.

Incendii în mai multe zone din România în ultimele zile

Pompierii din toată ţara au de-a face cu intervenţii dificile în această perioadă, având în vedere temperaturile ridicate şi perioada de secetă, dar şi persoanele care continuă să dea foc la mirişti.

Sâmbătă seara, spre exemplu, a fost o intervenţie de urgenţă în judeţul Gorj, în Câmpu Mare, comuna Albeni, în apropierea Drumului Naţional 67. Pompierii au fost chemaţi să intervină la un incendiu de vegetaţie extins, cu mai multe focare.

Au ars hectare întregi de vegetaţie, iar pompierii au acţionat de urgenţă, cu mai multe autospeciale, în încercarea de a ţine flăcările departe de casele oamenilor aflate în localităţile din zonă. Din păcate, focul a fost greu de stins, pentru că vântul întreţinea flăcările.

“Oamenii ar trebui să înţeleagă să nu dea foc la mirişte în această perioadă. Ne confruntăm şi cu o secetă prelungită. (…) Anul acesta, până în acest moment, avem peste 200 de incendii de vegetaţie, 46 fiind la fondul forestier. Doamne fereşte să ne trezim cu situaţii ca în Grecia sau Bulgaria”, spunea recent Marcel Iacobescu, subprefectul de Gorj.

Sursa foto: Dreamstime