Israelul a anunţat luni că va interzice intrarea străinilor din toate ţările în încercarea de a preveni răspândirea unei noi tulpini de coronavirus considerată a fi deosebit de contagioasă, informează DPA, conform Agerpres.

De miercuri la ora 14.00 (12.00 GMT), numai cetăţenii israelieni şi străinii cu permise speciale precum diplomaţii vor avea voie să intre în ţară în conformitate cu noile reguli decise de „cabinetul coronavirus” al Israelului.

Ei vor fi obligaţi să se autoizoleze acasă, cu excepţia cazului în care vin din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, când vor trebui să rămână în hoteluri de carantină special desemnate timp de 10-14 zile.

Noile reglementări se vor aplica iniţial timp de 10 zile, cu posibilitate de extindere.

Asistenții medicali protestează din cauza condițiilor de muncă

Între timp, sute de asistenţi medicali au ieşit pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă precare şi programului de lucru supraîncărcat.

Asistenţii din Israel trebuie să lucreze în schimburi de până la 26 de ore. O reglementare specială ce permite această practică a fost extinsă pentru încă trei luni, în ciuda protestelor.

Marşul de luni marchează începutul unei greve de protest a tinerilor medici ce pare să crească povara asupra spitalelor luptându-se deja cu pandemia.

O persoană a murit în Israel după ce a fost infectat cu COVID-19 a doua oară

În cursul zilei de astăzi, o persoană în vârstă de 74 de ani din Israel a decedat după ce a fost infectată cu noul coronavirus pentru a doua oară, informează sursa citată.

Centrul Medical Sheba din apropiere de Tel Aviv a precizat luni că pacientul s-a vindecat în urma infectării iniţiale cu noul coronavirus, după care, trei luni mai târziu, a fost diagnosticat cu o variantă diferită a virusului.

Persoana, rezident al unei case de bătrâni, a fost adusă la Spitalul Sheba cu dificultăţi respiratorii, iar ulterior a decedat acolo, a precizat unitatea medicală.

Se întâmplă rar ca o singură persoană să se infecteze de două ori cu acest virus.

Galia Rahav, directorul secţiei de boli infecţioase, şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la acest caz în cadrul unui interviu acordat portalului de ştiri ynetnews.com.

”Dacă o persoană se poate infecta de mai multe ori în timp ce coronavirusul se schimbă, care mai este relevanţa vaccinului”, a spus acesta.