‘La data de 16 mai 2017, domnul Serghei Bulgac, directorul general (Chief Executive Officer) al societăţii şi al RCS & RDS S.A., a fost înştiinţat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul Prospectului’, se spune în document.

Digi precizează că a fost adus la cunoştinţa investitorilor de către societate în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017 şi în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, faptul că ‘Direcţia Naţională Anticorupţie din România a înştiinţat în mod oficial la data de 5 mai 2017, actuali şi foşti membri ai conducerii societăţii RCS & RDS S.A., filiala principală a Societăţii, cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceştia, în calitate de suspecţi în legătura cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, în legatură cu un contract de asociere în participaţiune încheiat în anul 2009 între RCS&RDS SA şi Bodu SRL, având drept obiect un ansamblu pentru evenimente de dimensiuni mari aflată în Bucureşti şi la data de 8 mai 2017, RCS & RDS S.A., cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceasta în calitate de suspect, în cadrul anchetei în curs cu privire la aceleaşi fapte’.

‘Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS SA şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent, Societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferinţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente’, conform comunicatului.

Digi Communications a intrat marţi pe piaţa românească de capital, sub simbolul DIGI, după ce săptămâna trecută a anunţat că preţul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acţiune.

Tranzacţiile cu acţiuni Digi, în valoare 62,82 milioane de lei, realizate marţi, în ziua listării la bursă a operatorului telecom, au urcat rulajul total la 143,7 milioane de lei (31,6 milioane de euro).

 

Potrivit preşedintelui BVB, Lucian Anghel, valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti va depăşi 20 de miliarde de euro odată cu listarea Digi.

Un număr de peste 23,9 milioane de acţiuni a fost inclus în oferta Digi, reprezentând 25,6% din numărul total de acţiuni emise de societate.

‘Numărul exact de acţiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acţiuni oferite fiind alocat tranşei investitorilor instituţionali şi 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opţiunea de supra-alocare, acţionarii vânzători pot vinde 2.174.411 acţiuni suplimentare deţinute de aceştia pentru a acoperi poziţiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacţiile de stabilizare a preţului’, conform unei informări transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ofertanţii au încasat 815 milioane lei, deşi intenţionau să obţină 1,218 miliarde lei. Oferta a fost formată din două tranşe, cea a investitorilor instituţionali şi cea de retail.AGERPRES