UPDATE: Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Suceava sunt diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează: 43 Medici (27 medici Suceava) 45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava) 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava) 1 îngrijitoare.

În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie. În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare. În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.

Situaţia la nivel naţional

Un număr de 92 de cazuri de infecţii cu SARS CoV 2 la personalul medical au fost confirmate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a anunţat, marţi, pe pagina de Facebook, Federaţia SANITAS din România. Sindicaliştii de la SANITAS susţin că în rândul personalului medical de la SJU Suceava se testează în continuare.

„Aşa cum anticipam, dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulţesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unităţi sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat! Asiguraţi echipamente de protecţie pentru personalul medical! Testaţi cu prioritate personalul din spitale! Organizaţi spitalele adaptat la situaţia actuală!”, a transmis Federaţia SANITAS