Fiecare semnatar al petiţiei a primit un e-mail din partea Ministerului de Externe în care se poate citi că "guvernul a răspuns la petiţia pe care aţi semnat-o".
Această petiţie invita "guvernul să aplice o regulă potrivit căreia dacă un vot în favoarea menţinerii sau ieşirii din UE se bazează pe mai puţin de 60% dintre alegători cu o rată de participare inferioară procentului de 75%, atunci trebuie organizat un al doilea referendum".
"Aşa cum premierul a spus clar în declaraţia sa în faţa Camerei Comunelor în 27 iunie, referendumul a fost exerciţiul democratic cel mai important din istoria britanică cu peste 33 de milioane de persoane care s-au pronunţat", indică răspunsul guvernului.
"Primul ministru şi guvernul au spus clar că este vorba despre un vot unic pentru o generaţie şi că decizia trebuie să fie respectată. Noi trebuie acum să pregătim procesul de ieşire din UE şi guvernul este hotărât să garanteze cel mai bun rezultat posibil pentru poporul britanic în aceste negocieri", conchide mesajul.
La 23 iunie, 17,4 milioane de britanici au votat în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (adică 51,9%) faţă de 16,1 milioane care votaseră pentru rămânerea în UE. Participarea a fost de 72,2%.
Acest vot a antrenat demisia primului ministru David Cameron al cărui succesor va fi desemnat în 9 septembrie. Secretarul de stat Andrea Leadsom şi ministrul de interne Theresa May vor fi departajate prin votul membrilor Partidului conservator pentru a-i succede.
Noul premier va avea responsabilitatea de a activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care reglementează procedura de ieşire din UE şi fixează un termen de doi ani pentru ca această separare să fie finalizată. AGERPRES