Concret, Brexit ar fi putut costa o zecime dintr-un punct de creștere a economiei mondiale. Marțea trecută, Fondul Monetar Internațional a redus previziunile pentru creșterea globală cu 0,1 puncte procentuale pentru acest an și anul viitor la 3,1%, respectiv 3,5%.

Reuniunea este menită să fadcă faţă crizei colective, iar miniștrii au încercat să liniștească țările UE: acestea "sunt bine poziționate" pentru a contracara „de o manier proactivă” posibilul impact economic și financiar al Brexit, se arată în declarația menționată.

"Mai mulţi participanţi au subliniat că economia mondială și finanțele au rezistat destul de bine la șocul Brexit", a explicat Michel Sapin, ministrul francez al Finanțelor, într-un interviu telefonic acordat Le Monde, după întâlnire. "Coordonarea dintre băncile centrale din G20 este, cu siguranță, un element care a redus semnificativ efectele acestui Brexit. Rămâne să se organizeze cooperarea pentru a limita efectele pe termen mediu și lung", a spus ministrul, care a reiterat faptul că G20 a fost creat ca răspuns la criza din 2008.