Primul magazin Bricostore din Romania a confirmat asteptarile investitorilor francezi si s-a dovedit a fi foarte popular in randul bucurestenilor. In prima luna de functionare,
s-a inregistrat un trafic mediu de peste 2.000 clienti pe zi, iar la sfarsit de saptamana acesta este mult depasit, in cele mai multe cazuri dublu. Jean Luc Geber, director al Bricostore Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de zece milioane de euro.
Romanii au fost cuceriti de gama foarte mare de produse – peste 40.000 de articole – si de serviciile suplimentare pe care le ofera magazinul – decupare gratuita de placi de sticla sau lemn, confectionare perdele, masina de mixat culori, inramare de tablouri, banc de proba, multiplicare chei, livrare la domiciliu etc.
La magazin exista un punct special, Drive-In, unde clientilor li se incarca direct in masini materialele de constructii pe care le cumpara. Aici se afla o gama extrem de larga de produse, de la ciment si agregate pentru fundatii, pana la invelitori pentru acoperisuri. Clientii pot cumpara materiale de constructii pentru a reamenaja o sufragerie, de exemplu, zece metri patrati de ghips-carton. Dar tot de la Drive-In, se pot aproviziona si firmele de constructii care vor sa toarne fundatiile pentru un intreg complex rezidential. Magazinul livreaza cantitati oricat de mari.
Pana la aparitia magazinului Bricostore, piata ducea lipsa de locuri de unde sa-ti cumperi materiale pentru casa. Existau magazine mici de cartier sau depozite de materiale de constructii, dar nu de o asemenea marime si complexitate (magazinul Bricostore se intinde pe o suprafata de peste 10.000 mp).
Plecand de la experienta magazinelor mici de articole pentru casa, firma Ambient din Sibiu, care detine un lant de 17 unitati, a construit si a dat in folosinta saptamana trecuta, la Sibiu, primul centru comercial de constructii si amenajari. Casa Ambient se intinde pe o suprafata de 18.000 mp si vinde de la materiale de constructii clasice, pana la profile metalice, ceramica, decoratiuni florale etc. In plus, centrul ofera servicii conexe, precum o sala de conferinte, agentie bancara, centru de taiere a mobilierului etc.
Piata va fi din ce in ce mai bogata in astfel de magazine. Lantul Bricostore intentioneaza sa se dezvolte in Romania, iar in vara va intra pe piata si lantul de magazine german Praktiker.    

Ce se gaseste la Bricostore

· produse sanitare: cea mai variata gama de baterii, mobilier de baie, accesorii, dusuri si cabine de dus
· vopsele: de toate colorile si ustensile pentru vopsit de toate marimile
· decoratiuni: orice tip de elemente decorative sau accesorii care servesc la amenajarea unei locuinte, de la perdele si vaze de flori, pana la covoare si mocheta
· electrice: o gama completa de produse, de la lampi si aplice, pana la micro-centrale termice, radiatoare, cabluri si aparate de aer conditionat
· lemn: toate tipurile de parchet, lambriuri, panouri de diferite marimi si esente de lemn, expozitii permanente cu mobilier
· materiale de constructii: peste 2.500 de tipuri de materiale de constructii, de la saci de ciment si baxuri de caramizi, pana la ghips-carton si ferestre cu geam termopan.
· unelte si scule: de la surubelnita, pana la masini mari de prelucrat diverse materiale
· feronerie: de toate tipurile, de la cuie, la cutii postale
· produse pentru gradina: de la plante naturale de apartament, pana la masini de tuns iarba sau sisteme de irigatii.