Dependenţi de ruletă

Taxele pentru jocurile de noroc vor fi majorate de până la patru ori în ca­zul cazinourilor, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă iniţiat de Mi­nisterul Finanţelor şi obţinut de Me­diafax. Actul normativ, care aplică regimul de taxare şi Companiei Na­ţio­nale Loteria Română, va introduce obligaţia unei licenţe de organizare a jocurilor de noroc, pentru care se va plăti o taxă, precum şi cea a unui ca­pital social minim. Conform ace­lu­iaşi document, cazinourile nu vor mai putea funcţiona în blocuri, ci numai în alte imobile şi în hoteluri de minimum trei stele, condiţia fiind obli­gatorie pentru obţinerea auto­ri­za­ţiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Cât mai ţine criza?

Peste 70% din executivii de top chestionaţi într-un studiu realizat de Deloitte cred că prime­­le semne ale redresării economiei româneşti vor putea fi văzute în 2010, cel mai probabil în prima jumătate a anului. Revirimentul va avea loc în două valuri, industriile repunându-se pe picioare una câte una, pe mă­sură ce im­pac­­tul crizei asupra pieţelor se va estompa. Sectoare precum cel imobiliar şi al con­strucţiilor văd redresarea abia în a doua jumătate a lui 2010.

Vladimir Putin, mereu cu ochii pe robinetul gazelor

161-31007-02_putin_22_agerpres.jpgGigantul rus Gazprom a cerut UE, săptămâna trecută, să ajute Ucraina pentru a se evita, astfel, o nouă criză a gazelor

Premierul Boc trage clopotele pensionarilor de lux

Nu doar salariile vor fi stabilite conform unei legi unice, care va elimina privilegiile de care beneficiază ­anumite categorii de angajaţi de la stat, ci şi pensiile, a anunţat premierul Emil Boc. Pensiile speciale vor fi ­recalculate, prin noua lege unică a pensiilor, pe baza contribuţiei la sistemul public de pensii a fiecărei persoane ­beneficiare. Recalcularea va viza circa 200.000 de persoane care beneficiază în prezent de legi speciale, ­majoritatea acestora fiind din armată şi poliţie.

Poliţa pe casă devine obligatorie din 2010

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2010, dată până la care vor fi aprobate amendamentele propuse la actul normativ şi va fi constituită şi societatea care va emite poliţele. Termenul avansat iniţial a fost 1 iulie 2009. Potrivit legii, prima de asigurare  va fi diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă şi se va situa între zece şi 20 de euro. Valoarea asigurată a unei locuinţe nu va depăşi 20.000 de euro.

Permisele auto vin acasă cu Poşta Română

Compania Naţională Poşta Română va livra permisele auto şi certificatele de înmatriculare la domiciliu, în baza unui contract atribuit de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în valoare estimată de 50 milioane lei (aproape 12 milioane euro). Compania a fost desemnată câştigătoare în urma unei licitaţii de achiziţie publică, la care au mai participat Poşta Atlassib Curier Rapid şi Fan Courier Express.

161-31008-02_traianbasescu_22_cc.jpgDECLARAŢIA SĂPTĂMÂNII

Nu-mi duceţi grija ce fac la toamnă; ce vreţi, până atunci să mă joc în nisip cu lopăţele?
Traian Băsescu preşedintele României

161-31009-02_bursamunca_22_evz.jpg30.748 este numărul locurilor de muncă care ar urma să fie desfiinţate până în luna octom­brie, conform notificărilor primite de ANOFM de la companiile din întreaga ţară.