88,84% din alegători s-au pronunţat pentru reducerea la cel mult 300 a număruiui de parlamentari. Peisajul din sala de şedinţă nu se va modifica prea mult Habemus Unicameral77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa la urne fiind de 50,95%, conform rezultatelor finale ale referendumului din 22 noiembrie. La întrebarea „Sunteţi de acord cu trecerea l
88,84% din alegători s-au pronunţat pentru reducerea la cel mult 300 a număruiui de parlamentari. Peisajul din sala de şedinţă nu se va modifica prea mult
Habemus Unicameral
77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa la urne fiind de 50,95%, conform rezultatelor finale ale referendumului din 22 noiembrie. La întrebarea „Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?“, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA“ a fost de 6.740.213.
Moda ruletei ruseşti
Ministerul Finanţelor s-a obişnuit, în acest an, să bage tot mai multe gloanţe (a se citi titluri de stat) în rezervorul revolverului de la brâul unui buget tot mai anemic, dar, paradoxal, bolnav de bulimie. Săptămâna trecută, bunăoară, şi-a dat în petec, atrăgând de la bănci, prin titluri în valută, nu mai puţin de 1,4 miliarde euro, un împrumut record pentru România. Suma se apropie ca mărime de tranşa de la FMI, amânată pe motiv de criză politică. Mare atenţie, însă! Următoarea apăsare pe trăgaci ar putea fi mortală!
Cu Garda Financiară nu mai e de glumă
Guvernul a completat atribuţiile Gărzii Financiare şi a decis că instituţia are dreptul de a lua măsuri asiguratorii prin care să împiedice o firmă debitoare să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale prin înstrăinarea bunurilor din patrimoniu, precum şi de a stabili impozite bugetare neplătite, transmite Mediafax. Măsurile asiguratorii vor fi dispuse conform Codului de procedură fiscală. La solicitarea procurorului, Garda Financiară poate evalua prejudiciul cauzat aferent operaţiunilor verificate, iar actele întocmite pot constitui mijloace de probă.
Creditele restante au urcat cu 10,5% în octombrie
Împrumuturile restante ale populaţiei şi firmelor totalizau, la finele lunii octombrie, 7,2 miliarde de lei, în urcare cu 10,5% faţă de septembrie, iar ponderea acestora în totalul împrumuturilor a avansat de la 3,25% la 3,56%, potrivit datelor publicate, săptămâna trecută, de BNR. Creditele restante s-au majorat, în octombrie, aproape de 2,6 ori faţă de sfârşitul anului trecut şi de 2,9 ori, comparativ cu luna similară din 2008.
Firmele au verde în Programul Rabla 2010
DECLARAŢIA SĂPTĂMÂNII
Mugur isărescu, guvernatorul BNR