Noua structură, a cărei creare a fost anunţată în luna septembrie, caută să recruteze sute de hackeri pe post de ‘rezervişti’, cel puţin câte 19 zile pe an, care vor avea misiunea să ajute personalul militar activ din cadrul unităţii.

‘În general, forţele armate nu îi exclud în mod necesar pe cei care au făcut obiectul unor condamnări. Fiecare caz individual este examinat în funcţie de calităţile’ candidatului, a declarat Hammond, într-o emisiune difuzată luni seara de BBC. Dacă unul dintre aceştia a fost condamnat, recrutorii ‘vor examina condamnarea, de când datează, care este gravitatea, ce pedeapsă a fost efectuată (…) Deci, nu pot să exclud’ ca un candidat condamnat în trecut să fie selectat, a explicat ministrul.

Şeful noii unităţi de ‘ciber-rezervişti’, locotenent-colonelul Michael White, a precizat că nu există ‘reguli absolute în privinţa caracteristicilor personale’ ale candidaţilor.

Joint Cyber Reserve Unit va avea ca misiune să împiedice atacurile pe internet, dar şi să contraatace. Este un domeniu în care hackerii pot juca un rol important.

Sursa: Agerpres