SSIF Broker Cluj Napoca a propus la jumatatea lunii martie, un proiect de fuziune care consta in absorbtia societatilor SSIF Compania Romana de Investitii – Investco, SSIF HTI Valori Mobiliare si SSIF Transilvania Capital, si care urmareste consolidarea pozitiei pe piata de capital din Romania a societatilor de brokeraj, informeaza un comunicat al SSIF Broker transmis Bursei de Valori din Bucuresti (BVB). Societatea absorbanta urmeaza sa isi majoreze capitalul social cu valoarea capitalului social dobandit de la cele trei societati absorbite Investco, HTI si Transilvania Capital, respectiv de la 54.610.538 lei la maxim 71.503.848 lei. Actionarii Investco, HTI si Transilvania Capital vor primi urmare fuziunii, in schimbul actiunilor detinute la cele trei societati, actiuni la Broker, beneficiind astfel de avantajele listarii la Bursa de Valori Bucuresti a acestei societati, fapt care va spori gradul de lichiditate si atractivitate a actiunilor Broker pe piata de capital, precum si cresterea capitalizarii acestui emitent de valori mobiliare.

Primele de fuziune sunt de 11.751.240 lei in cazul societatii Investco, 38.153.345,50 lei in cazul HTI si 4.502.104,50 lei pentru societatea Transilvania Capital. In ceea ce priveste raportul de schimb intre actiunile societatilor, pentru o actiune HTI, SSIF Broker va emite un numar de 1755, 0602 actiuni, pentru o actiune emisa de Investco, SSIF Broker va emite un numar de 81,0837 actiuni, iar pentru o actiune Transilvania Capital, SSIF Broker va emite un numar de 4, 8454 actiuni.

Fuziunea dintre SSIF Broker si cele trei societati nu va avea efecte asupra salariatilor, drepturile si obligatiile izvorate din contractele individuale de munca ale acestora fiind transferate integral la SSIF Broker, se mai arata in comunicat. SSIF Broker isi va pastra sediul si obiectul de activitate, precum si structura administrativa.

SSIF Broker Cluj-Napoca este membru fondator al BVB, al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare. Este una din primele societati care activeaza pe piata de capital romaneasca. SSIF Broker are in prezent mai mult de 3.500 de actionari persoane fizice si juridice. Societatea ocupa locul 4 in topul brokerilor realizat de BVB, avand o capitalizare de 270.490.642,56 de lei.

HTI Valori Mobiliare a fost infiintata in anul 1997 si este membra fondatoare a BVB. HTI ofera servicii de brokeraj pe piata de capital din Romania la BVB, Bursa RASDAQ si Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu cu urmatoarele instrumente financiare: actiuni, drepturi, obligatiuni, titluri de stat, produse derivate de tipul contractelor futures si options, si instrumente tranzactionate in marja. In topul brokerilor, HTI ocupa pozitia 31, iar capitalizarea societatii a fost de 31.853.671,94 de lei.

SSIF Transilvania Capital s-a infiintat in anul 2003 si este membra fondatoare a BVB. In topul brokerilor ocupa pozitia 39 si are o capitalizare de 21.672.707,37 de lei.

Compania Romana de Investitii – Investco este o societate de brokeraj de talie mijlocie care se afla pe locul 41 in topul brokerilor si are o capitalizare de 19.010.180,22 de lei.

Sursa: Capital 19 Martie 2007