Soția sa, Emma Heming Willis, publică în mod constant informații despre modul în care boala poate afecta corpul și mintea persoanei care suferă de această maladie.
„Mi-e foarte dor de tatăl meu astăzi”
Conform revistei Hellomagazine, Rumer, fiica cea mare a actorului cu fosta soție, Demi Moore, a împărtășit, recent, o fotografie mai veche. În poză, Rumer, care avea doar câțiva ani, este ținută în brațe de actorul din ”Die Hard”. „Mi-e foarte dor de tatăl meu astăzi”, a scris ea postând această imagine.
Tânăra actriță a primit numeroase mesaje de încurajare din partea fanilor, care i-au transmis să rămână puternică. „Îmbrățișări! Este ciudat și greu de imaginat că-ți poate fi dor de cineva care este încă aici. Demența este o fiară crudă”.
Dragostea dintre tată și fiică transcende distanța fizică
Un altul a adăugat: „Dragostea dintre tată și fiică transcende distanța fizică, pentru că legătura pe care o împărtășim este mai puternică decât orice spațiu care ne desparte!”. De asemenea, altcineva a scris: Mă rog pentru tine și familia ta. Sunt mulți care se roagă în aceste momente pentru voi!”
Familia sa a confirmat că actorul din „Die Hard” se luptă cu demența frontotemporală (FTD), o tulburare neurologică gravă, care afectează, în principal, lobii frontali și temporali ai creierului, influențând personalitatea, comportamentul și procesele limbajului.
Demența frontotemporală nu poate fi tratată
Familia actorului a vorbit despre această maldie într-o declarație dată Asociației pentru Degenerarea Frontotemporală, explicând cum a progresat boala și dificultățile cu care se confruntă Bruce Willis. Demența frontotemporală, de care suferă Bruce Willis nu poate fi tratată, fiind vorba despre o maladie degenerativă, iar familia sa nu-şi mai doreşte decât să poată duce acum o „viaţă demnă”.
Această afecţiune este una dintre cele mai frecvente forme de demență la persoane care nu au împlinit încă 60 de ani. Anual, sunt raportate circa un milion de noi cazuri la nivel mondial și, din păcate, ca la orice boală degenerativă, daunele sunt ireversibile.
Familia sa a vorbit despre provocările cu care Willis se confruntă din cauza FTD, inclusiv problemele de comunicare și a mulțumit susținătorilor pentru dragostea și încurajarea cu care l-au înconjurat pe actorul în vârstă de 68 de ani.
Speranța medie de viață, după un diagnostic de FTD, este de 7,5 ani
De asemenea, au recunoscut lipsa tratamentelor disponibile pentru FTD. Dr. Jagan Pillai, neurolog la Cleveland Clinic Lou Ruvo Center for Brain Health, a declarat pentru TODAY.com că speranța de viață a unei persoane cu demență frontotemeporală depinde de părțile creierului afectate, de cât de grav sunt afectate și de progresia bolii.
Clinica Cleveland spune că speranța medie de viață, după un diagnostic de FTD, este de 7,5 ani, în timp ce ADF vorbește de un interval de 7 până la 13 ani.
Rumer Willis a fost mereu alături de tatăl ei în această perioadă
Rumer Willis, fiica actorului din căsnicia sa anterioară cu Demi Moore, a fost mereu alături de tatăl ei în această perioadă dificilă.
Ea a anunțat public diagnosticul tatălui său, pe Instagram, și a împărtășit fotografii cu el ținându-și în brațe nepoțica.
Cum se manifestă demența frontotemporală
Demența frontotemporală este caracterizată printr-o serie de tulburări ale creierului care afectează zone asociate cu personalitatea, comportamentul și limbajul. Apare adesea la persoanele cu vârsta între 40 și 60 de ani.
FTD poate manifesta diverse simptome în funcție de regiunile cerebrale afectate. Dificultățile de comunicare, provocările de înțelegere și neînțelegerea instrucțiunilor sunt manifestări comune.