"În ceea ce privește propunerile pentru modificarea legilor Justiției în România, bineînțeles, oricare țară poate să decidă în ceea ce privește legislația care este potrivită, conform Constituției și a procedurilor parlamentare. După părerea mea, în România s-a făcut un progres enorm după aderarea în Uniunea Europeană în ceea ce privește stabilirea statului de drept și în lupta împotriva corupției și consider că este absolut foarte important ca modificările noi să ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare și Verificare în UE care este un mecanism foarte util", a declarat Brummell, după participarea la deschiderea conferinței "Apărarea și securitatea Europei: Marea Britanie și România după Brexit" — organizată de Ambasada Marii Britanii în Capitală.
El a subliniat că este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiției.
"Schimbările în ceea ce privește legislația sunt pentru România. Bineînțeles, este important să fie o discuție cu toate părțile interesate, o consultare largă și este important ca modificările să ajute procesul în ceea ce privește stabilirea statului de drept și lupta în continuare împotriva corupției", a afirmat ambasadorul britanic.
Brummell a amintit raportul recent al Comisiei Europene în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare.
"Este foarte folositor pentru România acest raport și sper că recomandările o să fie luate în considerare. Noi toți vrem ca România să facă progrese în continuare în lupta împotriva corupției și în menținerea statului de drept", a mai spus Brummell.
AGERPRES